onsdag, februari 07, 2007

Nytt på hyresmarknaden

Hyresmarknaden är stadd i utveckling.
I dagarna öppnas första möjligheten att hyra ”fina” konstverk av berömda upphovsmän. Det är en etablerad gallerist i Stockholm som kläckt en ny affärsidé. 81 000 kronor plus moms kostar det att ha Zorns ”Hinden” i en månad, andra verk blir lite billigare. En nutida målning av en lite mindre känd konstnär går att se och beundra på egen vägg i fyra veckor för dryga tusenlappen.

Men inte nog med det.
Nu kan man hyra sin handväska också.
Rena drömmen för den märkesfixerade som inte kan önska sig något bättre än Mulberrys senaste, en baguette från Gucci eller en alldeles äkta Fendi?

Det är bara att bli medlem i den hyrda handväskans vänner, vilket du gör på fnitter.se. Först betalar du en årsavgift som varierar beroende på hur exklusiva väskor du vill kunna välja mellan. Sedan är det bara att leta sig fram till den hett åtrådda väskan, så kommer den snart till ett utlämningsställe nära dig.

När du tröttnat på den kedjebehängda Chanel-modellen (eller vad det nu kan vara som du fastnat för allra först) väljer du bara en ny. Du kan behålla en väska du störtgillar upp till ett år eller byta varje månad. Tre byten om året ingår i årsavgiften, vill du ha större variation får du betala extra.
Minst 395 kronor kostar det i månadshyra, som mest 795. Lägsta medlemsavgift för ett år är 790 kronor, högsta 1590. Och då lovar man att väskorna är i bästa skick när de levereras.

Fast en sak är säker: det där är inget för mig.
Jo förresten, det kanske det är.
Jag har väldigt gott om handväskor, i alla möjliga färger, storlekar och
(års)modeller.
Någon som vill hyra?
Jag lovar att sätta konkurrenskraftiga månadsavgifter. Men det står inte Vuitton i en enda väska, det är bara att erkänna.

Copyright Klimakteriehäxan

2 kommentarer:

  1. Jag har också väskor så jag kan sälja alt. hyra ut. Inga Guccis eller Fendi, tyvärr. Gillar ideen att man kan hyra! Riktigt bra.

    SvaraRadera
  2. Fast låter det inte väldigt dyrt??? Om jag gillar en väska kan jag ha den l-ä-n-g-e. Men det är klart, måste man ha labels så blir det väl billigare att hyra än att köpa. Men jag vidhåller: inget för mig!

    SvaraRadera