söndag, oktober 14, 2007

Förfluten tid - på framtidens språk

Min hjärna har inte helt kunnat koppla bort de nya vetenskapliga rön som tyder på att vårt språk förändras så att oregelbundna verb i framtiden kommer att bli regelbundna. (Läs här!)
Att förfluten tid helt enkelt ska bildas med imperfekt-ändelserna –de och –te, på det att grammatiklektionerna ska flyta lättare och inlärningsproblemen bli färre.
Och eftersom jag är en sådan där människa som ofta har nära mellan tanke och handling, så kommer här en experimentell skildring av min söndagsmorgon – förfluten tid, på framtidens språk… (ta den inte alltför allvarligt bara, det kan sluta illa!)Sovade för lite. Vaknade tidigt och sedde direkt att solen inte skinade. Enstaka strålar klyvade molntäcket, men det sedde riktigt hösttråkigt ut. Klivade ur sängen i alla fall, tade mig till köket och sättade på kaffet, innan jag gådde till dörren för att se vad de skrivde om i tidningen i dag. Drickade kaffe och ätade en macka.
Dykte in bland notiser och reportage, men finde inte något som hållde kvar mitt intresse. Så jag beslutade mig för att försöka sova ett tag till och krypade ner under täcket igen. Och kanske varade det lika bra, med tanke på hur förfluten tid i framtiden sedde ut, för det blev nog lite värre än jag stådde ut med.

Copyright Klimakteriehäxan

2 kommentarer:

 1. Anonym10:40 fm

  Fruktansvärt! Man var tvungen att läsa varje mening ett par gånger för att förstå vad det handlade om.

  Nej, hoppas verkligen att det inte blir så under min livstid i alla fall ;-)

  SvaraRadera
 2. Anonym11:20 fm

  Håller helt med ´monel´, men tack för skrattet också. Och jag är glad att du sovde litet till - det kan inte vara bra att vara så pass vaken att man hinner med sin blogg SÅ tidigt en söndagsmorgon (hade det något med snarkomanen att göra?).
  Fast vi trogna läsare uppskattar naturligtvis att du stigde upp så i ottan :o)

  SvaraRadera