söndag, maj 25, 2008

Bästa mamman finns i Kungälv

Sveriges allra bästa mamma finns i Kungälv!
Hon har valts ut bland 2375 anmälda mammor, och resultatet är passande nog klart till Mors Dag, som råkar infalla i dag, om någon skulle ha förbisett det …
Ann-Marie Börjesson har tre söner och det är en av dem – Dick – som motiverat varför just hans mamma skulle tilldelas den här titeln.

Så här skrev han när han anmälde henne till tävlingen:
”Hon har alltid känt att hon inte duger, har dåligt samvete över vissa val hon har gjort och känner skuld för sånt hon inte borde känna skuld för. Hon känner sig helt enkelt misslyckad som mamma. Jag vill visa henne att hon duger, hon är tillräckligt bra, underbar och jag älskar henne oavsett vad som hänt. /…/ Förlåt mig mamma för att jag så sällan sagt ´jag älskar dig´ … men det gör jag.”
Och mamma Ann-Maries reaktion är självklar:
-Det var det underbaraste och vackraste jag nånsin hört.

Ja, själva priserna
som delas ut är inte i Nobel-klass, visserligen, men frågan är om inte äran på förstaplatsen i den här tävlingen ändå smäller en bit högre än den gamle krutgubbens miljoner?
Mer om tävlingen och fullständig motivering för första priset, plus alla vackra ord om de mammor som kommit på platserna 2 till och med 50, hittar du här.

Grattis på Mors Dag också till alla er som inte blev nominerade - ni är med största säkerhet också prisvärda, var och en på sitt vis!

Copyright Klimakteriehäxan

6 kommentarer:

 1. Stackars människa som levt sitt liv i tron att hon inte duger... underbetyg åt hela familjen. Vilken tragik egentligen att känna sig så misslyckad.

  Här firar vi inte köpmannadagar - och jag går inte omkring och känner mig som en supermorsa, men jag har gjort vad jag kunnat och det brukar räcka.

  SvaraRadera
 2. Anonym1:45 em

  Egentligen är det bara helt idoitoskt att ha en tävling, tänk på alla de som inte blivit nominerade? Hur de måste känna sig. Ingen är perfekt och alla gör misstag, sånt är livet. Men vi lär oss av det och gör inte om samma saker igen.
  Jag kan hålla med om att det är synd om henne som gått omkring och tänkt så, men tänk på alla mammor som är psykiskt sjuka? De som kanske inte orkar att ta hand om sina barn eller bara gör ett halvhjärtat försök, hur blir barnen sen mot sina barn?

  SvaraRadera
 3. Anonym10:30 em

  men, hon finns ju andra sidan älven, i Tuve...

  SvaraRadera
 4. vem behöver miljoner när de tre små orden är värda ziljoner?

  SvaraRadera
 5. Vi som inte blev anmälda till tävlingen kan ta det väldigt lugnt, tycker jag. För egen del hade jag inte en aaaaaning om att tävlingen existerade - det tror jag att väldigt få faktiskt hade.
  Lizette har rätt!

  SvaraRadera
 6. Anonym8:11 em

  Tyvärr tror jag den beskrivningen stämmer på väldigt många mammor som känner sig otillräckliga och stressade.

  SvaraRadera