lördag, maj 24, 2008

En bloggares lön?

Två norska bloggare har stuckit ut hakan rejält.
De båda, en man och en kvinna, har mailat till kulturdepartementet i Oslo och ansökt om konstnärslön från staten.
För att blogga är en konst, det är de helt på det klara med.

Kvinnan säger i sin ansökan, att hennes blogg har ungefär 150 besökare i veckan, och att antalet intresserade ständigt stiger. För att tillfredsställa sina trogna läsare med nya texter går det åt en hel del tid, och det är därför hon menar att staten bör träda in med lite pengar, så att hon kan fortsätta sitta sina bloggtimmar vid datorn.

Hennes manliga kollega argumenterar, att eftersom han i sin blogg kan uppvisa en stadig produktion, bör han jämställas med andra konstnärer och alltså komma ifråga för bidrag till verksamheten.

Båda sökande har
fått avslag på sin begäran med motiveringen att dels är pengarna redan uppbokade, dels belönas endast de som under ett antal år har visat upp en ”kvalitetsmässigt värdefull insats”.

Det finns konstnärslöner att söka i Sverige också, ifall någon trots det norska nejet känner sig inspirerad och tycker att läsarkommentarer och besöksstatistik inte räcker som bloggarens lön …
Lycka till!
(Och eftersom jag har en hel del läsare i Norge kanske jag ska slänga iväg ett mail till Oslo, nu när någon ändå har börjat kampen?)

Copyright Klimakteriehäxan

Källa: Norsk Telegrambyrå

2 kommentarer:

  1. Anonym10:33 em

    haha, tack för tipset :)

    SvaraRadera
  2. Anonym5:05 em

    YESSS om alla som har 150 besökare i veckan på sin blogg söker - oj, så mycket jobb dom får!!!!! man kan ju undra hur den där norska damen tänker? fast det är klart, statlig lön under lång tid utan att eentligen anstränga sig ...

    SvaraRadera