söndag, maj 17, 2009

Citat inför söndagsmiddagen

"Laga aldrig mat efter kokbok men läs recepten, begrunda dem, förstå dem och handla sedan efter eget skön. Mat ska skapas, inte kopieras."

- Kock-ikonen Tore Wretman, citerad i ett reklamblad jag fått i min hand. Tänk, då har vi väl gjort rätt hela tiden, alla vi som alltid har missat att få hem minst en i receptet listad ingrediens till den där anrättningen vi tänkt bjuda på ... Då gör vi så att vi tager vad vi haver, efter bästa förstånd, i enlighet med en annan kock-ikons huvudtes. Tack Tore, du bjuder på rena rama kökströsten för den som grubblar över möjliga alternativ till söndagsmiddag!

4 kommentarer:

 1. Hihi, maken som aklagar (!!) mej för att jag aldrig följer recept :)

  SvaraRadera
 2. Underbart - då har jag nåt att falla tillbaka på. Jag har mycket svårt att följa recept, men gnällde på mamma när jag var ung, att hon inte gjorde det.

  SvaraRadera
 3. Tack för de orden! Precis vad jag behövde... jag som inte kan laga mat sedan jag brände ut mig. Allt är som bortblåst.

  SvaraRadera
 4. Leve improvisationen, även vid spisen. När jag frågade min mamma hur hon lagat sin mat använde hon alltid uttrycket: På en höft. Hon höftade i ingredienser, det blev jättegott. jag gillar höfta-i-principen!

  SvaraRadera