måndag, maj 11, 2009

Ta tulpanbussen!

När jag var barn hörde jag talas om hur folk åkte buss till Holland på våren.
Anledningen: de ville titta på tulpaner. Tulpaner i oöverskådliga mängder, i alla tänkbara och otänkbara färger, fält efter fält täckta av blommor, en syn så mäktig att åskådaren först tappade andan och sedan bevarade intrycket i sitt minne för livet.

Nog skulle jag kunna tänka mig en sväng till Holland i tulpantider, men det har aldrig blivit av. Har bara sett bilderna. Men nu finns det faktiskt ett sätt att bekvämt frossa i tulpaner genom ett bussfönster, väldigt mycket billigare än genom att resa till de nederländska lökfälten.

Om man inte ids promenera hoppar man helt enkelt på 4:an vid Skanstull och åker mot Hornstull. Stockholms egen tulpanbuss, alltså.
Visst, jag inser att det är ännu många fler blommor i Holland, men det är inte dåligt, det som har planterats längs Ringvägen heller!

Som en flod av rött, gult och grönt flyter de fram under träden på gräsbanken som skiljer körbanorna åt. Blommorna färgmatchar både hastighetsskyltarna och trafikljusen, undrar om det är avsiktligt? Bilförarna som susar förbi hinner rimligen inte njuta av prakten.
Men tar man tulpanbussen sköter chauffören trafiken och passagerarna kan ge sig hän.
Fast det gäller att snabba på, snart är tulpanfloden vissnad och borta.

Jag är pinsamt medveten om att min bild absolut inte gör synen rättvisa, trots att jag verkligen ansträngt mig. Ta dig dit, se med egna ögon!

Copyright Klimakteriehäxan

4 kommentarer:

  1. Jag har sett och förundrats. Stockholm kan vara riktigt vackert!

    Må gott!

    SvaraRadera
  2. Jättefina bilder ju!!! :-)

    Det är verkligen härligt nu med alla fina planteringar i stan. Hoppas bara att de varar ett tag så man hinner njuta.

    SvaraRadera