måndag, maj 25, 2009

Citat

"Så länge jag skapar har jag inte tid att bli gammal."

– Coco Schumann, tysk gitarrist och kompositör. Hans mor var judisk, pappan arisk. Coco sändes till Auschwitz som 19-åring, blev trummis i Ghetto Swingers i Theresienstadt, och räddades bokstavligen till livet av musiken. Han fyllde 85 härom dagen.

4 kommentarer:

 1. Det var ett underbart citat. Historien därtill gjorde det ju inte sämre. Jag är full av beundran över dem som överlevde koncentrationslägren och orkade att komma tillbaka som kreativa människor. Tyvärr så börjar det bli glest i de leden, men det är en tid vi aldrig får glömma.

  När jag var barn hade vi en granne som överlevt ett koncentrationsläger. Jag minns fortfarande hur man kunde vakna till hans skrik på nätterna när mardrömmarna kom och jag glömmer aldrig bilden av hans intatuerade nummer på armen.

  SvaraRadera
 2. Jag håller med föregående talare, underbart citat och så viktigt att vi minns. När jag var barn besökte vi en dam på sjukhuset som varit i koncentrationsläger, det jag minns mest är också numret som var intatuerat på armen. På något sätt blev det hela (vi läste ju om det i skolan) så mycket mera otäckt verkligt.

  Sedan, när jag läste det här citatet blir jag också samtidigt så glad över livsglädjen i citatet, och jag kom att tänka på ett annat citat:
  "Jag känner mig inte frisk,
  kanske för att jag för tillfället inte är förälskad i någon och ingen är förälskad i mig."

  Det påstås att Goethe sa så, vid den späda åldern av 73 år. Det är lite löftesgivande tycker jag. :)

  SvaraRadera
 3. Vi är rörande överens!!!

  SvaraRadera