fredag, september 07, 2012

ANTIKT i Veckans fönster

Kanske kan man kalla det för huvuddelen av en skulptur? För ett huvud är det otvivelaktgt. Hur mycket mer som egentligen hade formats av skulptörens händer och redskap är okänt. Det kan ha varit en kraftfull mansfigur, eller möjligen bara en byst av en skönlockig yngling med ädel profil. I dag skulle han kanske få etiketten "stenhård kille"?

Nu är huvudet allt som finns kvar att se av just det här antika konstföremålet. Men alldeles i närheten finns massor av annat att titta på, för huvudet i fönstret är en del av en fascinerande utställning. Det finns inne på Axel Munthes San Michele i Anacapri på Capri.

Det är med andra ord dags för Veckans Fönster igen. Fler antika fönsterglimtar letar du dig enkelt fram till den här vägen.

Copyright Klimakteriehäxan 

12 kommentarer:

 1. Anonym6:43 em

  Ser nästan lite ruggigt ut, som om huvudet kapats och blivit liggande. Tyvärr skulle nog inte lik-blekheten vara så fin då ;0)

  SvaraRadera
 2. Så perfekt med delar av en antik skulptur till veckans tema! Capri låter inte alls fel!

  SvaraRadera
 3. Så nu går en ung herre (huvud-)lös där, menar du? ;) Spännande Capri-bild!

  SvaraRadera
 4. Så kul det skulle vara att kunna skulptera.. Ditt antika här är ju perfekt till dagens tema..

  SvaraRadera
 5. Sätter fantasin i rörelse...vad fanns det mer??? Eller fanns det mer????

  SvaraRadera
 6. Åh, vilken plats! Dit vill jag någon gång, både till hans hus (slott?) och Capri som sådan. Och antikt är ju huvudet förstås!
  Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 7. Munthes San Michele återstår att besöka för min del så jag gillar den här smakbiten lite extra. Och visst har du rätt våra fönster är släkt :))

  SvaraRadera
 8. Åh, det är på Capri du hittat huvudet. Ligger lite underligt där och vilar sig. Kanske det väntar på sin kropp som sprungit iväg på egna ben.

  SvaraRadera
 9. Antikt och vackert med det ensamma huvudet.
  Capri skulle jag gärna åka till någon gång - står högt upp på min önskelista :)

  SvaraRadera
 10. Snacka om att tappa huvudet...men antikt är det och ett perfekt fönsterbidrag till veckans tema.

  SvaraRadera
 11. tyckte mig känna igen interiören men kunde inte sätta fingret på var det var....men så läste jag din text! Där är sååååå vackert!

  SvaraRadera