måndag, september 03, 2012

Dagens outfit - eller ...?

Modebloggare lägger ofta ut bilder på sig själva för att visa hur de väljer att klä sig dag efter dag, det har jag förstått utan att följa någon.
Men man måste väl kunna visa andras klädsel som "dagens outfit" - inte bara plåta de egna plaggen?

Här har ni två stassar att välja på, fångade på sista dagen av utställningen "Hemslöjd" på Liljevalchs, dit jag faktiskt tog mig så där i sista minuten (igår). Återkommer med rapport därifrån. Men tills dess: håll till godo med dagens outfit. Ni får till och med två att välja på, en från själva utställningen och en i publiken.

Denna besökare på hemslöjdsutställningen var iförd en egen skapelse: fleecetunika med osynliga sidofickor. Tyget hade hon hittat när barntyger reades ut. Och till "fint" har hon samma modell fast i annat tyg - inalles har hon hittills sytt fem plagg i samma modell som, enligt hennes påpekande, döljer eventuell badring och till och med kan tillåta en bh-fri dag för den som råkar vara lagd åt det hållet ... 

En annan sorts klänning. Materialet som Hanna Björklund Olsson från Dalarna använt är gamla läskburkar! Den som hade lust (och kanske en kropp i rätt storlek) hade chansen att slå till. Pris: 7000 kronor. Men då fick man inte bara en klänning, man fick ett konstverk också!
Copyright Klimakteriehäxan

7 kommentarer:

 1. Härliga outfits. Gillar den praktiska tanken(tanten). Man ska ju känna sig bekväm...
  Först trodde jag, innan jag hade läst om läskburksblåsan att det var en stor solhatt. Går säkert att använda så för den som inte kommer in i den.

  Karin önskar en god måndag!

  SvaraRadera
 2. Jag gillar kattyget, men inte modellen - och varför ser hon så ledsen ut?

  SvaraRadera
 3. Praktiska tunikor behöver ju inte alltid vara vackra... Men de är förödande för karaktären, för man kan bli hur tjock som helst innan man upptäcker det själv.

  Den lilla silverblåsan ser inte bekväm ut, men den är vacker - ännu vackrare på den som varken är träbent eller trebent.

  SvaraRadera
 4. Anonym3:27 em

  Ingen av de två plåtade modellerna för mig, tack!
  Och jag undrar också, varför ser hon så fruktansvärt ledsen/sur ut?

  Kulsprutan

  SvaraRadera
 5. Fina båda två, finnar stickar (?) mycket av ölburkskapsyler, har jag sett i bloggar..

  SvaraRadera
 6. Pettas - ska du kanske göra en solhatt själv, av några burkar? Det är inne med återbruk!
  Ruta Ett - man blir glad av tyget, inte sant! Jag ställer mig också lite tveksam till modellen ...
  Blogblad - du har så rätt!
  Kulsprutan och Rutan - hon var inte alls lessen, pratglad och meddelsam, så det är nog min bild det är fel på!
  Hannele - jag vet att du redan gillar återbruk! Om bh-löst är skönt? - tja, det beror nog på hur stora dom är, tror jag!

  SvaraRadera