torsdag, juni 26, 2014

Skilda vägar – och Dela lika

Mer än 25 000 äktenskap i Sverige slutade med skilsmässa under förra året. Inte sedan 1975 har Statistiska Centralbyrån noterat så många. De som valde att gå skilda vägar hade oftast varit gifta mellan tio och tretton år.

Det där betyder nog att nästa gång SCB redovisar antalet barn som blir "veckopendlare" mellan mamma och pappa har den siffran också gått upp markant. Ni vet de där ungarna som precis som Cilla i min nya bok "Dela lika" får sin värld ställd på ända.

Vilket ger mig anledning att reparera en liten miss här på bloggen, en miss en uppmärksam läsare gjort mig uppmärksam på: jag har inte publicerat Bibliotekstjänsts recension här! Så nu kommer den, lite försenad, men boken är fortfarande ny.

Recensenten saknar visst "djup" men skriver också:
"Cilla lever på i sitt skolliv med tjejkompisar och killar. Store Sebbis och lille David. Inget går som på räls, det gör det aldrig i de åren. Och skilsmässan vilar som ett mörkt täcke. /.../ Skolan, kamraterna och kärleken framställs trovärdigt och spännande. /.../ Språket är välanpassat och flyter på bra." 

Och det får man väl vara nöjd med! Men bäst är förstås om du läser och bildar din egen uppfattning (en del reaktioner finns på Dela lika-bloggen som du kommer till om du klickar på bilden av boken högst upp till vänster)!

Copyright Klimakteriehäxan

4 kommentarer:

 1. Grattis till ännu en positiv recension! Vi bråkade en del när vi hade fyra tonåringar hemma, men är ändå fortfarande gifts! Och det är väldigt kul :)

  SvaraRadera
 2. Grattis! Det betyder mycket vad Btj skriver när biblioteken köper in.

  SvaraRadera
 3. Grattis till dig! Samtidigt så känner jag att alla dessa kraschade äktenskap är en oerhörd mängd sorg och misslyckanden. För de som ingick äktenskapen hade säkert. Andra förhoppningar än en skilsmässa. Sen säger jag inte att skilsmässa är fel utan blev det nu fel så får man ta ansvar för det.

  SvaraRadera
 4. Hannele - du är lyckligt lottad, grattis!
  Bloggblad - jo jag hoppas att det har nån positiv effekt.
  Chris - självklart gifter ingen sig som ett "korttidsprojekt" - håller förstås med dej, ansvaret måste tas.

  SvaraRadera