torsdag, augusti 04, 2016

En seg liten trave

Torsdag är inte bara ärtsoppans och pannkakans dag. Det är också dagen då bokbloggare bekänner sina hyllvärmare, därtill inspirerade av Monika.

Jag har så många o- och halvlästa böcker att jag skäms. Eller borde åtminstone göra det. Se bara på den lilla traven som nu legat bredvid min säng i veckor!
"Mad About The Boy" är den senaste om Bridget Jones av Helen Fielding. Köpte den i present till Dottern och lånade sedan tillbaka den. Men blev så paff över att Bridget kommit upp i åren och blivit änka att jag kom av mig totalt.

Bo Strömstedts "Den tjugonionde bokstaven" ska avnjutas i kortare bitar, så är det nog tänkt. Dock har det bara blivit två, hittills.
Journalistveteranen Staffan Heimerson har skrivit hur mycket text som helst i sina dagar, mest i artikelform förstås, men det har också blivit ett antal böcker. I "Promenad i Absurdistan" visar han en imponerande kunskap om Afghanistan. Men likväl har den blivit liggande, med bokmärket ungefär mitt i.

Varför hamnar vissa böcker i en sån här liten seg trave? Ja inte vet jag. Faktum kvarstår: de ligger där de ligger.
Om du undrar vilka andra hyllvärmare det kan tänkas finnas där ute rekommenderar jag ett klick här! Det kan bli lite inspiration till ny läsning, vem vet!? Eller i värsta fall till ännu fler hyllvärmare ...

Copyright Klimakteriehäxan

8 kommentarer:

 1. Strömstedt är jag nyfiken på

  SvaraRadera
 2. Böcker hamnar där ibland och tar lång tid innan de lämnar den där sega traven.

  SvaraRadera
 3. Jaha, så Bridget har blivit äldre i den nya boken? Det hade inte jag fattat (heller), men jag tror ändå jag låter bli den. Jag väntar tills den blir film i stället :)

  SvaraRadera
 4. Jag tyckte att den äldre Bridget Jones var ganska rolig att läsa om .)

  SvaraRadera
 5. det känns som en trygghet att ha olästa böcker i hyllan. tänk om en skulle bli liggande och inte kunde komma iväg och skaffa böcker! rena mardrömmen. bra att du påminde om Bo Strömstedt. kolossalt beläst man

  SvaraRadera
 6. Jag har faktiskt inte läst någon av Helen Fieldings böcker om Bridget Jones. Faktum är att jag inte vet om jag har sett filmerna ens en gång. Det borde jag kanske göra :)

  SvaraRadera
 7. CRM - jag har fnittrat hejdlöst både åt böcker och filmer! Öppningsscenen i första filmen är genial. Oförglömlig. Tycker jag alltså!

  SvaraRadera