lördag, augusti 13, 2016

Inrutad ålderssegregering

Vi talar ofta om ålderssegregring, i olika sammanhang.
Men ingen tycks uppmärksamma ett område där den är ofattbart stark. Och det är de unga som ständigt kommer till korta, ja de har faktiskt inte en ärlig chans, medan den äldre generationen har de rätta erfarenheterna och kunskaperna för att ta hem triumf efter triumf.

Visst har väl de allsmäktiga mobilerna tagit över hjärngymnastiken för väldigt många av oss, men en sann korsordsentusiast nöjer sig inte med Word Feud och Cross Boss. Papper och penna hör till, och endast den fege använder blyerts … Man kan fortfarande prenumerera på särskilda korsordstidningar, många veckotidningar har .... 
Du läser fortsättningen på texten här!

Själv är jag korsordslösare av (ur)gammal vana, uppväxt med korsordslösare i tät samverkan med Nordisk Familjebok. Och jag önskar verkligen att vi inte är den sista generationen som ger sig i kast med de inrutade ordlekarna! Konstruktörerna måste inse att det är dags att släppa in nutiden och lämna de flesta referenserna till 40- och 50-talen bakom sig!


Copyright Klimakteriehäxan

6 kommentarer:

 1. Jag har just löst dagens korsord, feg som använder blyerts... Men det som stör mig i det moderniserade är att jag bara behöver lösa en lite del för att få fram den kod som ska sms:as in flr att vinna. Redan när jag har Å - - A - O-L - -M- - N är det ju klart och jag tappar motivationen att lösa klart...

  Men nog finns det en del moderna ord invävda, även om de mest passar för oss som varit med ett tag. Korsord i datorn har jag prövat, det var inget kul.

  SvaraRadera
 2. Ett av våra gemensamma intressen, Kents och mitt, är att lösa korsord. Han är duktigare än jag men jag kan fler gamla ord än han så jag får hjälpa honom ibland ändå. Lösandet generar många skratt också - jag är alltid imponerad över hur kryssmakarna lyckas få till det. Skulle vara kul att någon gång få se hur det går till att åstadkomma ett kryss.
  Det passar ju OSS precis att korsordsmakarna ofta rör sig på 40- och 50-tal, men jag kan tänka mig att yngre personer inte har en aning om vilka ord eller personer som var gångbara då. Datorn är ju till god hjälp i alla fall.
  Ingrid

  SvaraRadera
 3. nu har jag kanske snart åldern inne att börja...

  SvaraRadera
 4. Göteborgs-Posten intervjuade en kryssmakare, intressant!

  SvaraRadera
 5. Det där med åldern ja ... jag började med korsord innan jag fyllt 10.

  SvaraRadera
 6. tja, jag är sent utvecklad på vissa områden

  SvaraRadera