måndag, augusti 01, 2016

Mer ljus i mörkare kvällar


När vi bläddrar fram till augusti i almanackan vet vi vad det betyder: kvällarna blir mörkare, vi tänder ljus igen. Levande passar till både kräftor och surströmming, för att inte tala om kronärtskockor och kantarellmackor!

Men vi har vant oss vid elektriskt ljus och kan inte vara utan. Möjligen har vi hunnit tröttna på den invanda lampskärmen?
Då kanske jag kan vara behjälplig med lite inspiration!

Skärmarna gjorda av mattrasor som virats runt en stomme (bilden överst) hängde i en Hemtex-butik. Med noggrant valda tygremsor skulle det kunna vara en idé som ger snyggt resultat.

Mitt andra exempel vinner nog inget designpris. Snören av enklaste sort är snurrade runt en skärmstomme som antagligen var klädd med tyg en gång. Lampan sitter i ett museikök från tidigt 1900-tal, i skulptören Christian Eriksson hem Opstuhage i Arvika. Och nog är det en originell lampskärm!

Minns med ett stänk av nostalgi min billiga kinesiska hatt som jag gjorde kökslampa av i min första riktigt egna lägenhet. Men den har jag ingen bild på. Fast jag tror att den egentligen var snyggare än båda de här exemplen ... dock är en sak säker: bara fantasin sätter gränserna, även när det kommer till heminredning! Kan man dessutom, som här, hamna i den mijövänliga återvinningsnischen  desto bättre!

Copyright Klimakteriehäxan

2 kommentarer:

  1. Anonym6:36 em

    Rätt fula båda två om du frågar mig ... :-D

    SvaraRadera
  2. fräckt! såg av petflaska

    SvaraRadera