onsdag, augusti 24, 2016

När duken är på

Visst ser det välkomnande ut, bordet vid fönstret! Det ser ut att vara klart för sommarfika: nu kommer strax kaffekopparna, termoskannan, fatet med kardemummabullar, brysselkex och sockerkaka! Blombuketten från sensommarrabatten är också på plats. Men visst är det väl ändå duken som gör det?

Det där med bord och dukar, det är ett särskilt kapitel. Det skrevs för rätt länge sedan. Idag använder allt färre duk. Men den här interiören är från förr: i Oppstuhage, huset som konstnären Christian Eriksson byggde, till sig och sin familj, i utkanten av Arvika där han är född och Rackstadmuséet nu ligger. Löser man biljett till museet kan man också hälsa på hos Christian. Men fika får man köpa i museets kafé.

Duken på bordet är nyproducerad, men efter idé och mönster av Maja Fjaestad, Gustaf Fjaestads kreativa hustru, lika konstnärlig som han. Båda väl representerade på Rackstadmuséet.

Copyright Klimakteriehäxan

4 kommentarer:

 1. bosse317:31 em

  Rackstadmuseet är känd mark för mej sedan flera ggr. Men jag vill kommentera ett annat museum. För första gången har jag nämligen gästat Sandgrund och konstaterat att Lars akvareller är så fantastiska som jag anat. Som värmlänning i förskingring är man rätt stolt över att landskapet frambringat en så genial bildkonstnär!

  SvaraRadera
 2. Bosse - jag hoppas du har upptäckt att jag ägnat mig en hel del år Lerin, både här på bloggen och på News55!
  http://www.news55.se/kronikor/haller-sverige-pa-att-alska-ihjal-lars-lerin/

  SvaraRadera
 3. bosse318:24 em

  Jag har nu läst ditt kåseri på News55. Jag är rätt tillfreds med att jag inte var på Sandgrund under värsta semestertiden. Jag är inte förtjust i köande. Nu var det gott om plats för beundran, och för att fota.

  SvaraRadera