torsdag, augusti 05, 2010

Återvinning

Det står en stol i vår port. Har aldrig sett någon sitta på den, men det är naturligtvis bra att den finns utifallatt.
Men i väntan på det kom jag på ett annat användningsområde.

Jag samlar ständigt på mig för mycket av diverse saker, bland annat tidningar. Och när bunten blir för stor - och för tung, inte minst! - måste den rensas. Men det bär mig emot att bara slänga alltihop i papperscontainern: alla de intressanta intervjuerna, alla recepten, alla vackra heminredningsreportage ... Ibland har jag släpat med mig en hög till jobbet. Den här gången gjorde jag det enklare för mig. Satte upp en lapp på stolen i porten och la dit en rejäl tidningsbunt med budskapet "Sugen på en tidning? Var så god!"

En halvtimme senare kom jag på att jag borde plåta det hela. Då var redan de flesta borta, märkligt nog låg några av de absolut nyaste, årets sommarnummer, kvar!
Lite senare var förstås stolen tom. Och förhoppningsvis har nu betydligt flera fått glädje av Tara, M, Amelia, Femina, DV, Elle interiör och vad det nu mer var.

Faktiskt har jag tidigare gjort samma sak med orkidéer som inte fått plats i fönstren. Försedda med en lapp "Hemlös!" har de också försvunnit med blixtens hastighet, kanske en återvinning som blomstrar i ordets bokstavliga bemärkelse?

Copyright Klimakteriehäxan

7 kommentarer:

 1. Det är helt på temat "när man är färdig med något skall det göra nytta hos någon annan". Eller vara till glädje givetvis! Gillar...

  SvaraRadera
 2. Toppen vetja ! Det är så man gör. Jag hade en High Chaparallkaktus som skulle få ny ägare, ställ den i trappen sa han, så hämtar jag den senare.När jag kom hem var den borta.Han frågade ställde Du inte ut den, jo det gjorde jag.Någon hade snott den.Och han blev utan.
  Vi får inte ställa något längre i vår trapp p.g.a.brandfaran, ändå är det fullt av vagnar i vissa trapphus.Små mattor, barncyklar, rullatorer, skor, leksaker m.m.Trodde varningen gällde oss alla.Tydligen inte.

  Jag brukar ta med tidningar till Carema vårdcentral.

  SvaraRadera
 3. Har gjort samma sak med deckare jag läst. De försvann omgående. Hoppas att de fortfarande är i cirkulation.

  SvaraRadera
 4. Gillar ditt initiativ, sådana tidningar är ju inte hyperaktuella, så nog kan de återvinnas på samma sätt. Akta dig bara för att sätta ut din gubbe på stolen, eller är det den egentliga orsaken till den konstiga placeringen av stolen?

  SvaraRadera
 5. Kul idé (jag har sätt små uppfällbara stolar i trappuppgångar, toppen för gamla tanter att få vila lite)

  SvaraRadera
 6. Vilken jättebra idé. Vi är ett gäng tanter som byter tidningar med varandra. Man kan ju även lämna tidningar på loppis. Speciellt facktidningar som nästan alltid är aktuella. Själv brukar jag fynda sömnadstidningar för 2:-/st på loppisarna.

  SvaraRadera
 7. Men vilken bra grej att göra! Ska komma ihåg den nästa gång jag har grejer att göra mig av med.

  SvaraRadera