måndag, augusti 09, 2010

Omstart

Detta verkar vara dagen då allting börjar om.
Solröda näsor sänktes i morgontidningen på bussen. Chauffören har satt på värmen – eller har den aldrig stängts av sedan i våras, trots dagstemperaturer kring 30-gradersstrecket?

Någon har en pliktskyldig kofta över axlarna, ifall det kanske skulle vara höst. Men en polotröja ser inte bekväm ut bredvid ett linne med spaghettihängslen. Inte den knäppta jeansjackan heller, den kommer väl till pass tids nog!
Trängsel på cykelbanan, men ständigt lika glest mellan hjälmarna; dödsföraktet bakom styret har överlevt semestern.

På jobbet har någon packat sina prylar och gått i pension, andra börjat efterlängtad föräldraledighet. En nyligen platt mage visar tydliga tecken på graviditet, en för inte så länge sedan riktig rundis tycks ha ägnat sig åt hälsosamma övningar över sommaren och gått ner minst två storlekar. Omstarter för allihop. Okända vikarier visas runt, presenterar sig med namn som glöms bort blixtsnabbt. Blekansikten håller farten uppe i väntan på sin höstledighet, insparad och efterlängtad.

Eftersom styrkorna återsamlas ska alla uppdateras: var har du varit? Kunde du bada där? Va, klev du i havet fast det bara var strax över tio grader i vattnet? Var du borta länge? Hurdant väder har du haft? Full regnmätare, hoppsan! Jaså, hittat en ny krog, så intressant! Blev det någon bra bok på stranden/i hängmattan/solstolen? Syltat och saftat? Sovmorgon och sedan timslång frukost med tidning, härligt! Fyndat på rea på rean? Jovisst, den där storstädningen, den får bli av en annan gång! Hittat kantareller? Jaså, till och med Karl Johan!!!

De allra flesta tycks anse att sommaren av årgång 2010 varit tämligen lyckad. Jag är absolut en av dem.
Men nu är det obevekligen dags att sätta manken till. Allvaret är åter, sommarlivet – om än inte -vädret – är slut. Fast de ulligt vita molnen och de ljuvligt goda smultronen, dem tar vi med oss. Som minnen.
Det är omstart.

Copyright Klimakteriehäxan

3 kommentarer:

 1. Hehe, har märkt att väldigt många har slut på semestern just idag. Själv började jag den idag och det känns ljuvligt och jag är redan vilse på dagarna. Om man nu kan vara det efter en dags hemester.

  SvaraRadera
 2. Glömde du inte nåt? Säkert har en och annan tand blekts och en och annan botoxrynka försvunnit?

  SvaraRadera
 3. Jo, nog gar vi mot nya tider alltid.
  Egentligen borjar jag jobba pa torsdag men ar ju kvar i London och vantar nagra dagar till. Och visst har sommaren varit fantastisk (och an den val inte slut heller!) aven om min verkar se ut att sluta med ett antiklimax.

  SvaraRadera