söndag, oktober 12, 2014

Lite naket på en SKYLTSÖNDAG

Ordet BAR kan på svenska betyda två helt olika saker: det kan avse nakenhet eller en inrättning där man mot betalning kan få viss förtäring. Sådana ord kallar grammatiknörden för homonymer. Och se, här har jag hittat en skylt som illustrerar detta perfekt (om vi knycklar ihop språken lite grand)!

Men jag tror inte man tänkt särskilt mycket på det i Köpenhamn när man vill locka kunder enligt löpsedelsprincipen. Fast vem vet, personalens taktik att flörta med de törstiga gästerna kan mycket väl löna sig. Om de inte törstar efter mycket mer än normal restaurangservice, alltså.

För den som funderar kring homonymer är ju detta ändå ett givet tillfälle att se och njuta ... och inte bli alltför besviken när det visar sig att servitriserna faktiskt har kläder på sig, de lockande rubrikorden till trots.

Som precis alla andra söndagar är det SKYLTSÖNDAG idag. Häng på, berätta i en kommentar om du skyltar! Ibland samlas skyltbloggarna hos Pumita!

Copyright Klimakteriehäxan

7 kommentarer:

 1. Haha, ärlighet varar längst! Frågan är om den är lönsam. Förmodligen, annars hade skylten inte stått kvar.

  SvaraRadera
 2. Som om man inte visste!!!

  SvaraRadera
 3. BAR på finska är ett ställe där man dricker mjölk till lunch!

  SvaraRadera
 4. stavas egentligen BAARI, ofta både och

  SvaraRadera
 5. MJÖLKBAR fanns det i min barndom men nu tror jag de är utrotade?

  SvaraRadera
 6. Inte sånt jag menar, Bar är vanlig lunchrestaurang, helt utan alkohol.

  SvaraRadera
 7. Det var precis det de svenska mjölkbarerna också var. Ett ställe där folk åt lunch, utan minsta droppe vin eller spri.

  SvaraRadera