Den klassiska Utö-limpan, med "rötter" i Stockholms skärgård, hade ju också passat väldigt bra att plåta en dag som denna. Fast det har gått år sedan jag såg en, och minst lika länge sedan jag tuggade i mig en skiva. Numera bakas den inte på sin hemö, utan på Lidingö. Ö som ö? Tja, kanske. Havsnära hur som helst.
Men lika lite som den där surdegslimpan har jag någon algsallad hemma, redo att fotograferas. Har inte ens råvarorna. Än mindre recept. Och minnen gör sig, som ni säkert själva upptäckt, inte så jättebra på bild! Även om jag gärna kommer ihåg Capri, där fotot nedan är taget.
Men ramlar ni på en algsallad: tveka inte att smaka!
Långt där nere finns kanske råvaran som behövs till en läcker algsallad ... |
Copyright Klimakteriehäxan
Då kanske en kallsup när man badar i havet bland alger är nyttigt ...
SvaraRaderaDe gröna strån som jag får med sushin är väl alger? Jättegoda!
SvaraRaderaJag är inte rädd för att pröva nya rätter. På den tiden jag åkte på hälsohem varje sommar, åt jag vildsallad. Men jag minns att granskotten gärna satte sig i halsen....
Spännande tips! Alger tror jag inte att jag har ätit, om jag inte har gjort det utan att veta om det. Låter spännande. Vad smakar de som? Sallad? Eller musslor?
SvaraRaderasonen bjöd på fisk :)
SvaraRaderaFint inlägg om "havets bröd". Du fick t.o.m. med en limpa! Algsallad tror jag inte jag vill smaka - smakar den som algerna ute i skärgården kan den väl inte vara delikat i alla fall.
SvaraRaderaCapri är otroligt vacker!
Ha en skön fortsättning på helgen önskar Ingrid
Jag älskar alger! På många sätt en outnyttjad resurs från havet. Algsallad skulle jag lätt smaka! Kuriosa: Algcellulosa kommer också starkt inom nanoteknoliogin då den ser lite annorlunda ut jämfört med vanlig cellulosa från träindustrin. Googla tex algbatterier.
SvaraRaderaJag går dock bet på att beskriva hur alger smakar. Kan nån annan kanske hjälpa till här?
SvaraRaderaDags alltså att testa en algsallad? Vilken tur att jag just upptäckt ett raw food-ställe. Tror att de har sånt.
SvaraRaderaNågon gång i forntiden har jag ätit alger som jag köpte hem men det krävs nog lite mera kunskap för att få rätter av alger goda än de jag hade då. Det smakade helt enkelt inte någonting alls, bara hav.
SvaraRaderaMen skam den som ger sig, tiderna har ändrat och tillgång till goda recept kan man googla sig...
Tack för tipset som egentligen är en påminnelse om att våga pröva på nytt, för min del
Fin bild! Alger har jag aldrig smakat... :-)
SvaraRaderaJag har lagt upp ett inlägg där du gärna får länka dina inlägg som du skrivit om novellutmaningen hittills:-)
http://ugglanoboken.blogspot.se/2015/10/las-en-novell-hur-gar-det.html
Alger är hos oss en outnyttjad resurs. Algsallad skulle jag gärna smaka. Tror f ö att jag har kvar några ark torkade alger från Laos som jag köpte med mig hem. De är jättegoda som chips, ungefär, med frön på. Sushi är ju invirade i alger. De algerna minns jag inte har smakat nåt alls, sushi smakar ju mest av wasabin.
SvaraRadera