söndag, december 18, 2016

Originell souvenir

Har haft grannar på glögg och fått beröm för min nya julduk.
Ja, jag har en ny julduk trots att jag har alldeles för många redan, samtliga utan undantag jättefina. Det går inte att hitta en plats för dem alla här hemma trots att jag verkligen försöker varje december.

Men den där löparen med stora röda julstjärnor/poinsettias på var helt oemotståndlig, trots att det var närmare tretti grader varmt utanför affären och tomtens storhelg var flera månader bort. Det blev affär ändå, blir man kär så blir man, då förlorar förnuftet alla strider. Så även denna gång.

Till saken hör att jag var på semester i USA, i Louisville i delstaten Kentucky närmare bestämt, och omgiven av judiska traditioner till vilka poinsettian inte hör, det fick jag lära mig: just denna växt anses lierad med kristendomen trots att jag försökte hävda att den inte tillhör någon trosbekännelse alls, vildväxande som den är exempelvis på Kanarieöarna.

Och nu tror ni att jag mitt i september gick på julshopping. Ja, det gjorde jag ju faktiskt, men fullständigt oplanerat. Befann mig på det som måste vara det amerikanska svaret på Ö&B. Butiken heter Biglots och priserna är kundvänliga. Det var de också på julavdelningen, som nog håller igång året om (som så ofta i varuhus i USA).

När jag strövade runt mellan hyllorna hamnade jag alltså bland julprydnaderna. Där låg den och väntade på mig: löparen med julens röda blommor. Så snygg! Inget att tveka om. Den skulle med hem. En tämligen originell souvenir!
Inte gick jag i konkurs på investeringen heller. Sex (6) dollar kostade den, alltså 60 kronor. Och för det fick jag rena konstverket!

Copyright Klimakteriehäxan

8 kommentarer:

 1. Den var jättefin! Men jag undrar om jag inte gillar dina fina ljusstakar ännu mer!

  Och de får mig att sakna min adventsljusstake som ligger magasinerad i Sverige.

  SvaraRadera
 2. Ja men visst är de fina?! "Lovebirds" från Bengt & Lotta. Har den klassiska kossan också!

  SvaraRadera
 3. jättefin, man kan inte ha för många dukar! ❤️
  Jag ser mina tre lådor markerat jul, sommar, påsk...

  SvaraRadera
 4. gillar min adventsljusstake som ser ut som en påfågel

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och minsann om det inte var jag som tipsade om den! 😆

   Radera
 5. Så fint! Klart man ska slå till när man blir förälskad. Dessutom blev du ju som sagt inte ruinerad. ;)

  SvaraRadera
 6. Perfekt med jul året om i USA alltså - för köpsugna européer alltså. Gillar duken och att du har satt en kruka med en vit julstjärna på den. Snyggt!
  Med tanke på att jag har köpt en levande röd julstjärna den 1:a advent för att pryda matbordet och den troligen inte kommer att klara sig till julaftonen, så tycker jag ditt val var ännu smartare:-)

  Tycker även om den smakfulla och annorlunda ljusstaken med bara tre ljus:-)

  SvaraRadera
 7. Duken är jättefin, men säger som Emma Sol att dina ljusstakar är helt underbara. :-)

  SvaraRadera