tisdag, december 06, 2016

Tisdagstema UPPLYST

Kungsträdgården
Kungsgatan
Mörka dagar avlöser varandra nu. Vilken tur då, att det finns så många ljuspunkter omkring oss!
Uppfinningen LED-lampa har gjort Stockholm mycket ljusare, för trots att det finns ofantligt många ställen som nästan klätts in i ljusslingor är strömförbrukningen behärskad.
Rudolf - efterlyst!

Det finns till och med förslag på hur man på bästa sätt passerar de läckraste belysningsplatserna  man kan få en karta över ljuspromenaden i centrala huvudstaden! Går du hela tar det en timme. Julbelysningsprojektet är ett av de största i Europa och lamporna är tända till och med 13 januari.

En gata som i mitt tycke ser riktigt häftig ut är Kungsgatan. Broarna över det hårt trafikerade stråket är en härlig syn som får de klassiska Kungstornen att blekna en aning.

Men en ljusbärare saknar jag. Rudolf med röda mulen dök upp på en balkong på Ringvägen för ett par år sedan. I fjol hade han flyttat till Götgatan. Fast i år har jag inte sett honom, trots att jag letat. Rudolf, var håller du hus nu för tiden?

När tisdagstemat är UPPLYST hade jag så gärna velat ha ett nytt foto på den fina renen med röda mulen. Vet du vart han tagit vägen blir jag glad över att få veta!

Andra upplysta företeelser hittar du med hjälp av den här länken.

Nybroplan
Biblioteksgatan
Copyright Klimakteriehäxan

7 kommentarer:

 1. vackert i julstaden Göteborg också - men inga älgar.

  SvaraRadera
 2. Tack snälla du för fina Stockholmsvyer. Jag flyttade därifrån 1995 alltså mer än tjugo år sedan men fram till dess jobbade jag i många år på Hamngatan och vid Norrmalmstorg. Jätteskoj att se de fina utsmyckningarna. NK:s julfönster var ju redan då en stor attraktion, men glittret och ljusen minns jag inte lika bra. Så trevligt att få gå på röda mattan mitt i stan...

  SvaraRadera
 3. Måste se Kungsgatan nästa gång jag kommer upp till stan. Fantastiska ljusdekorationer. Spännande med Biblioteksgatan också.
  Ingrid

  SvaraRadera
 4. Stockholm står sig väldigt slätt med tanke på hur det ser ut i andra europeiska städer tycker jag. Här är ett exempel i Zagreb av alla ställen: http://www.freedomtravel.se/2016/12/julmarknad-i-zagreb/
  Håller med dig om Kungsgatan. Vackert! Sergelplattan har "skyltat med älgar - grrrrrrrrr. Renarna i fontänen har försvunnit. Å Rudolph har jag inte sett heller. Men några roliga installationer finns i Kungsträdgården har jag set på olika bloggar...

  Älskar LEDar! Är ledad själv här hemma. Inte ett levande ljus i sikte om man säger så. Brandfaran du vet;-)

  SvaraRadera
 5. oj vad vackert.....vi behöver dessa ljusslingor i dec mörkret

  SvaraRadera
 6. Det behövs mycket ljus nu!

  SvaraRadera
 7. Härlig julstämning! Så fint upplyst det är i vintermörkret!

  SvaraRadera