fredag, december 16, 2016

På 12-årsdagen

Måste passa på att gratulera mig själv  eller åtminstone mitt alter ego  på födelsedagen!

Den 16 december 2004 startade jag bloggen Klimakteriehäxan och lanserade henne i sajberspejs. Nästan rusig av ögonblickets tjusning stirrade jag på dataskärmen, där jag från och med den stunden faktiskt kunde skriva och publicera i princip vad som helst (ja inom lagliga ramar, självklart).

Bloggen fick många glada och trogna besökare som så småningom placerade mig i topp på favoritlistan på nyligen.se, men topplistan försvann för ganska länge sedan. Vilket kan tänkas bero på att bloggandet på senare år rent generellt tappat i dragningskraft och popularitet och ersatts av andra sociala medier. (Den avfotograferade listan här intill är från 2010.)

Någon gång under den här hösten publicerade jag mitt inlägg med nummer 4000 och tänkte då att det nog skulle bli Klimakteriehäxans sista, att 12-årsdagen inte skulle inträffa. Men efter bara ett par dagar blev abstinensen för stor och jag var i gång igen ... trogen det jag skrev redan på premiärdagen och inte sett någon anledning att ändra: Min blogg är i första hand till för mig själv, det är bara att erkänna. Och fortsättningen gäller också fortfarande: I bästa fall är ni fler där ute som hänger på!

Kom, kom igen, kommentera gärna! Välkommen till Klimakteriehäxan (vars namn faktiskt är varumärkesskyddat sedan 2009)!

Copyright Klimakteriehäxan  

7 kommentarer:

 1. Då började du bara ett halvår före mig! Topplistan försvann nog innan facebook kom igång. Vilken lycka det var att ligga i toppskiktet där!
  Och så många fina vänner som vi fått den här vägen!

  SvaraRadera
 2. Ja Bloggblad, vi har haft mycket nöje av bloggandet, det är alldeles självklart! (men du verkar ha tröttnat ändå?)

  SvaraRadera
 3. Jag tror att listan jag fotograferade av (har fortfarande inte orkat lära mig hur man gör skärmdumpar) var den första med mig som etta. Låg kvar överst riktigt länge faktiskt, fast minns inte hur länge.

  SvaraRadera
 4. Får gratulera. Du har varit uthållig. Insåg att det vara nästan exakt ett år sedan jag la ner min blogg.

  SvaraRadera
 5. Jag är som du, skriver mest för att det är så roligt att skriva. Jag fick abstinensbesvär när jag slutade som frilansare på NT i slutet av 90-talet så det här med bloggen var gefundenes fressen även om det tog ett tag innan jag började blogga. Och samtidigt är det roligt när man ser att det är många som läser också.

  Jag firar 10-årsjubileum nästa år (om jag lever då och Jesus inte har kommit tillbaka, som de säger i Pingstkyrkan har jag hört). Men det blir i så fall inte förrän sent i december nästa år. Jag tycker fortfarande att det är väldigt roligt att blogga.
  Bra namn på din blogg - det blev ju i alla fall något positivt av mötet med den unge mannen.
  Ingrid

  SvaraRadera
 6. Gratulerar! Jag har många år och inlägg kvar till din aktningsvärda bloggålder!

  SvaraRadera