torsdag, mars 02, 2017

Alla är olika – och olika är bra!

Sveriges fotbollsdamer spelar just nu i Portugal. Det är Algarve Cup, inget jätteevenemang ens för äkta fotbollsfans, tror jag, men årligen återkommande och ett säkert vårtecken.

I år har landslagstjejerna  i alla fall en riktig nyhet att bjuda på. De har, tillsammans med Fotbollförbundet och Adidas, tagit fram nya matchtröjor. I stället för att, som annars, ha spelarens eget namn på ryggen har de blågula tröjorna ett citat över skuldrorna, ett citat (eller en tweet) som tröjans bärarinna gillar.

Bland damerna vars kloka ord kommer att synas på matcherna finns Zara Larsson, Gudrun Schyman, Silvana Imam och Agnes Lo, och man använder hashtag #IDittNamn.  

Med start på Internationella kvinnodagen den 8 mars kan tröjorna köpas i butik för 749 kronor. Tio procent av inkomsterna går till "Alla är olika – olika är bra", ett projekt som ska inspirera tjejer att idrotta.

På bilden är det Gudrun Schyman som lånat ut sina ord: "Se aldrig ner på någon om det inte är för att hjälpa henne upp!" Och det är Lotta Schelin, lagkapten, som valt citatet.
Heja heja!

Copyright Klimakteriehäxan
Foto FTP Edelman från Svenska Fotbollförbundet som skriver mer om #IDittNamn här

4 kommentarer:

 1. Anonym6:34 em

  Vill ha! Fast jag klär dåligt i gult ...
  Kristina G

  SvaraRadera
 2. Såååå bra gillar verkligen det här !!
  Citat att ta med sig är alltid ngt som lyfter en och även om jag inte är en fan av varken fotboll eller gult kanske köpa en bara för det var verkligen ett underbart citat av Schyman det tar jag med mig denna ggr
  Kram

  SvaraRadera
 3. Verkligen en idé att ta efter även för killar!
  Ingrid

  SvaraRadera