söndag, mars 12, 2017

Fimpa fimparna!

Det är inte bra att röka.
Se där en vidöppen dörr som är omöjlig att slå in: alla vet, känner till hälsoriskerna, hur mycket det kostar, hur rent ut sagt korkat det är.
Ändå röker vi.

Dagens pensionärsgeneration tände förmodligen sin första cigarrett när rökning fortfarande bara var snyggt – men ingen sa att det kunde vara farligt. En del har fortsatt. Ändå har anti-tobakskampanjerna avlöst varandra och många faktiskt lyckats frigöra sig från nikotinbegäret. För en del har det varit enkelt, andra har fått kämpa.

Parallellt utkämpas en helt annan strid: kriget mot fimparna. På svenska trottoarer, gator och torg ligger de i drivor. Det visar sig nämligen att rökarna, som förvisso har absolut rätt att själva besluta om de ska behålla sin ”last”, också anser sig ha rätt att slänga sin fimp precis var som helst. Hur tänker man då? /.../

Ja det har jag undrat över väldigt många gånger. Nu blev det en krönika på News 55 också. Du kan läsa hela texten om du klickar här. Kul om du kommenterar, extra roligt om du delar vidare så att fler får läsa! Kan vi bara få någon enda slarvfimpare att skämmas och bättra sig är det en framgång!

Copyright Klimakteriehäxan 

3 kommentarer:

  1. fimpar kan döda små barn, växter... rejält gift - fult, riktigt stort problem, fast i Göteborg finns "askfat" överallt.

    SvaraRadera
  2. (tomma cigarettaskar inte lika farliga, men förstår inte varför de bara slängs på marken??)

    SvaraRadera
  3. Ja varför används inte de askkoppar och skräpkorgar som faktiskt finns? Och snuskuddarna!!! otroligt många slängs på backen. Sorgligt är det. Och äckligt.

    SvaraRadera