torsdag, mars 23, 2017

Nytt på stjärnhimlen

Tror du på astrologi? Slänger dig över första bästa horoskop i vilken veckotidning som helst? Tycker att du får hjälp att fatta svåra beslut? Menar att förutsägelser slår in?

Jo men självklart, en och annan gång kan det naturligtvis bli rätt: "du kommer att möta nya intressanta människor" eller "det kan bli en jobbig vecka men håll ut, nästa blir bättre". "Kanske väntar en tid med mera ledighet och någon resa" brukar vara ett pålitligt inslag från maj och några sommarveckor framåt!

Det är bara det att allt du hittills trott på kan visa sig vara helt omkullkastat. Dina Stenbock-egenskaper (exempelvis) gäller inte längre! Man har nämligen gjort om fördelningen av stjärntecken över året, efter ungefär 3000 år  det var babylonierna som "kartlade" rymden.
Själv har jag i alla mina levnadsår kallats Skorpion, men numera är jag född i Vågens tecken! Mina barn var nyligen båda Lejon, nu är Dottern i stället Kräfta!

Förändringen från tolv stjärntecken till tretton infördes i höstas, men den har gått åtminstone mig förbi. Ett nytt är infört, mellan 29 november och 16 december: Ormbäraren. Visst verkar det lite onödigt konstigt! Men det finns en motivering: det verkar handla om jordklotets förflyttning i förhållande till stjärnbilderna i universum. En amerikansk forskare upptäckte förändringarna 2011, och om du vill fördjupa dig i ämnet och bakgrunden finns hjälp hos amerikanska rymdstyrelsen Nasa.

Nu verkar det inte råda någon absolut enighet om det nya systemet, inte ännu i alla fall. Vilket ju är väldigt skönt för oss som faktiskt inte lägger särskilt stor vikt vid vilket stjärntecken som vi är födda under ... vi är nog de samma som vi var i fjol, oavsett planeters och stjärnors positioner.

Om det finns något nytt för dig på stjärnhimlen kan du kolla här nedan:

18 april - 12 majVädur
13 maj - 20 juniOxe
21 juni - 19 juliTvilling
20 juli - 9 augustiKräfta
10 augusti - 15 septemberLejon
16 september - 29 oktoberJungfru
30 oktober - 22 novemberVåg
23 november - 28 novemberSkorpion
29 november - 16 decemberOrmbäraren
17 december - 19 januariSkytt
20 januari - februari 15Stenbock
16 februari - 10 marsVattuman
11 mars - 17 aprilFisk

Copyright Klimakteriehäxan

5 kommentarer:

 1. stjärnor och himlafenomen är intressant, har väckt mina barn på natten... men jag vet inte deras stjärntecken.

  SvaraRadera
 2. Så gräsligt tråkigt. Jag som tyckt att det har varit så roligt att ha varit Tvilling. Nu blir jag Oxe med en dags marginal. Och Kent som varit oxe blir Vädur. Jag har alltid tyckt att oxarna har varit sävliga och tunga. Iofs sig stämmer kanske det sista.

  Jag brukar naturligtvis kika i mina två veckotidningar som vi prenumererar på för kryssens skull, men tar astrologiförutsägelserna med många nypor salt. Som att det kommer att hända något på jobbet eller att jag kommer att träffa någon ny intressant person som vänder upp och ner på min tillvaro.

  För övrigt är spådomarna alltid olika (ofta diametralt) i tidningarna så man vet inte vilken som eventuellt skulle kunna slå in. Men folk är tydligen intresserade eftersom de fortfarande står där.

  SvaraRadera
 3. (i nåt horoskop för 50 år sedan läste jag på finska att jag kommer att träffa en spännande man - som det tar hela livet att lära känna ❤️)

  SvaraRadera
 4. (och ungefär samma tid spådde en z-kvinna i min hand att jag kommer att gifta mej med en utlänning [= svensk], få fyra barn, bo i hus och bli lycklig! )

  SvaraRadera
 5. När jag var ung och bodde på korridor brukade vi läsa horoskopet i lokaltidningen - om det inte var tenta den dagen. Då läste vi inte.

  SvaraRadera