lördag, mars 25, 2017

Den serien vill jag se!

Denna veckas bokbloggsjerka hade jag inget omedelbart svar på. Men nu har jag kommit på det! Ett jättebra svar! Det här var frågan:
Har någon av de författare som du följer bidragit till en tv-serie/film, om inte, vem tycker du skulle få chansen och varför? 
Jag satsar på att besvara frågans andra halva.

Hon var ursprungligen tandläkare men började skriva barnböcker och kom så småningom på att det var roligare att författa än att göra rotfyllningar.

Nu skriver Maria Gustavsdotter på heltid. Produktiv är hon också. De historiska romanerna kommer som på ett pärlband och hittar glada läsare, säljer bra.

Men den bok jag tänker på som borde förvandlas till ett dramatiskt manus heter "Från din syster Lovisa" och den kom redan 2007. Det är den första av Marias böcker jag läste och den gjorde intryck. I botten ligger ett sant kvinnoöde och huvudpersonen var kusin till Marias mormor. Lovisa reste år 1900 ut i världen som missionär och fick ett synnerligen dramatiskt liv.

Hennes uppdrag var att
omvända muslimer i fjärran land. I själva verket kom hon att leva en stor del av sitt liv med sin kock, som var muslim. I många brev hem till Sverige fick släkten veta en del om hennes öde, som alltså så småningom skulle bli en roman. Och jag lovar: berättelsen om Lovisa skulle bli en spännande tv-serie, i exotiska miljöer men med allmänmänskliga bekymmer, kring kärlek, pliktkänsla, ensamhet, skam och synen på Gud.


Den tv-serien vill jag gärna se. Minst åtta avsnitt! Stundtals bör man ha näsduken inom räckhåll. Men det är ju inget problem!


Copyright Klimakteriehäxan


2 kommentarer:

  1. Jag tror världen hade varit en mycket bättre plats om alla bara slutade upp med att försöka omvända alla som inte tänker som de själva. Hade nog kunnat tänka mig att se den TV-serien :)

    SvaraRadera
  2. Har inte läst böckerna men det låter som ett bra uppslag till en serie.

    SvaraRadera