fredag, april 26, 2019

Fem frågor om mat

 1. Vad skulle du kunna laga med hjälp av det som just nu finns i ditt kylskåp? Någon sorts pastasås kan det definitivt bli. Med bacon. Eller en ostvariant – chevre på rödbetor eller rågbröd, eller stekt halloumi med sallad. Såväl bacon som ost ser jag till att ha hemma, i kylen. Och ägg.
 2. Vad blir det oftast kvar för rester hos dig? Jag kokar ofta mer potatis än jag räknar med att det ska gå åt. Använder i potatissallad eller -gratäng, eller värmer upp på annat sätt.
 3. Kan du koka soppa på en spik? Nja, det ska vara en ovanligt rejäl spik i så fall. Fast en titt i skafferiet kan lösa det mesta, där finns diverse burkar ... och de kan kompletteras med något ur frysen!
 4. Tar du med dig mat i doggy bag om du ätit ute? Tycker jag äter upp, alltid! Om inte ber jag gärna om doggy bag, det är bra på alla vis.
 5. Sorterar du ditt matavfall? Sorterar allt mitt skräp men sanningen att säga blir det otroligt lite matavfall, jag tar reda på så gott som allt. Hatar att slänga mat.
Det är Elisa som ställer fem frågor på fredagar, och denna vecka om ett väldigt kärt ämne: mat. För god mat tillhör de njutningar de allra flesta kan uppskatta, oavsett ålder och andra intressen. Den som blivit vegetarian har också utomordentliga möjligheter att njuta numera, inte bara hemma utan även på restaurang.

Copyright Klimakteriehäxan

9 kommentarer:

 1. jag äter sällan upp herrportioner... kan laga jättegod mat på rester:
  http://hannelesbibliotek.blogspot.com/2019/04/fem-en-fredag-rester.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är duktig på att tömma min tallrik ...

   Radera
 2. Förutom svaret på fråga 2 verkar du och jag tänka precis likadant. Bra där!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Faktiskt väldigt praktiskt med lite kokt potatis i kylen, men den kan ju inte förvaras där särskilt länge förstås. Du kanske ska testa?

   Radera
 3. Väldigt intressanta frågor! Har läst en bok lite i ämnet, väldigt intressant. Jag kan definitivt koka sopa på en spik, i alla fall om inte mannen min är beredd på det för han är så himla PETIG! Själv anser jag det vara supergott medan han rynkar på näsan. Nu är han ju ingen måttstock så ... 😁

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bäst jag utvecklar ...
   Om jag säger till honom att i dag blir det middag med det och det så gnäller han. Men om jag gör det bara till mig så blir han nyfiken. Bristande fantasi, antar jag. 😁

   Radera
  2. Jag och min man har också delvis rätt olika tankar om mat. Men eftersom det mest är jag som lagar äter han, det blir ju minst jobbigt då ... :-D

   Radera
 4. Har insett att jag också i princip alltid äter upp all mat och därför aldrig får med mig någon påse. :) Konstaterar från alla svar att många också är duktiga på att be om en doggy bag, det tycker jag är bra :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Många är medvetna om hur man gör "rätt", det gäller att övertyga resten!

   Radera