lördag, februari 04, 2006

När nöden är som störst...

Det händer att man stöter på nödvändiga saker man inte visste att man behövde.
Men i nödens stund uppfinner ju folk ting som erövrar både intresse och marknadsandelar.
Väldigt nödigt folk kastar sig ibland med stor kraft på dörren till toaletten och undgår med knapp nöd (hm) att få dörrhandtaget i näven, eftersom någon redan sitter där och alltså låst om sig.

Nu visar det sig att detta måste hända massor av människor oavbrutet, för annars skulle väl ingen ha kommit på det nya toalettdörrhandtag som jag råkade på när jag besökte ett nyinrett och flott kontor nyligen.
Den som går in på toaletten där och låser sänder nämligen en väldigt tydlig upptagetsignal till omvärlden: hela handtaget lyser rött. Och blir förstås grönt när dörren låses upp igen. Idiotsäkert.

Att broderi är en konstart som inte direkt lockar några tonåringar nu för tiden, det visste jag. Men att man nu gör reklam för broderiartiklar genom att erbjuda ett speciellt framtaget headset för skumögda men syglada damer, det var en nyhet åtminstone för mig.
Något som heter Lilla Broderiklubben och erbjuder prenumeration på regelbundna garn- och tygpaket med åtföljande mönster lockar med extrapris på ett sådant hjälpmedel. Fyra olika styrkor på förstoringsglaset medföljer, och den tant som nappar kommer att likna en lustig insekt med den gröna plasttiaran på skallen och förstoringsglaset nedfällt i pannan. Piffigt!

Men alla goda ting är ju tre.
Därför vill jag gärna slå ett slag för fodralet till vinflaskan.
Först det glittrande flaskfoder som passar på en vanlig 75 cl vinflaska. Finns att få i såväl silver- som guldfärg och är behängt med glasprismor i olika kulörer, allt efter tycke och smak.
Be mig bara inte förklara nyttan av denna hushållsartikel.

För den mer jordnära och foträta människan kanske ändå varianten i tovad ull passar bättre. Detta flaskfodral kostar betydligt mer än de vinsorter jag brukar inhandla, men kanske är det främst för oss med billiga flaskor där hemma? Med fodralet på vet ju inte gästen hur fint eller billigt vin som bjuds. Men nödvändigt?
Är man vinnödig går det ju jättebra med flaska utan såväl glitteröverdrag som yllefodral. Eller hur?

Copyright Klimakteriehäxan

1 kommentar:

  1. Sådana toaletthandtag borde finnas överallt. Man blir ju aldrig klar när folk står och tokrycker i dörrhandtaget. Man blir så att säga SKITSTRESSAD!

    SvaraRadera