tisdag, januari 02, 2007

Fynd på mellandagsrean

Först i dag kom jag ut på lite mellandagsrea.
Kanske hade godbitarna redan gått. Jag hittade i alla fall inga.
Men man kan ju inte undgå att notera lite av utbudet trots allt.

Det är till exempel just nu vi bör hamstra röda stearinljus till nästa jul. Liksom servetter med Carl Larsson-motiv, kalenderljus, tomtar, adventsstakar, julkort, omslagspapper med granar och glitter. Lusselinnen. Ljusslingor. Alltihop till halva priset i dessa dagar.
Fast det förutsätter förstås förvaringsutrymme.

Sak samma med alla textilier i rött, guld och grönt. Det var i sanningens namn med knapp nöd som jag undgick att köpa ännu en julduk, en sån där stor och rejäl till middagsbordet, i klarrött med diskret mönster av hjärtan. Hade jag haft bilen och alltså inte behövt tänka på att bära eventuella kap hade det kanske inte gått att motstå. Nu promenerade jag i det vackra vädret, det hjälpte.

Men nog verkar det som om andra människor har gott om tomma hyllor och skåp. För visst handlas det från julhyllorna, det såg jag med egna ögon.
En sak kan jag dock absolut inte fatta:
Vem i himmelens namn kan tänkas vara intresserad av 2006 års adventskalender från radio/tv?
Tar förvisso just ingen plats. Och säljs till reapris. Men till vem, det är frågan? Någon måste ju köpa den. Annars hade väl butikerna lagt den i pappersåtervinningen direkt?

Jag kan inte undgå att sända en medlidandets tanke till ungen som ska få den, ett år för sent.
Ibland är det tungt att vara barn.

Copyright Klimakteriehäxan

2 kommentarer:

  1. Anonym4:12 em

    Jag brukar försöka hitta BILLIGA saker till barnens adventsklalender på julrean. Kalendern som jag gjorde när första barnet var bäbis. 24 paketx3 barn! URK!! De tycker den är jättemysig är det värsta. (Kanske skulle jag köpa bara tre 2006 års kalendrar och ge dem ett blad itaget för att få dem att sluta vilja ha denna sed kvar?!)
    "Morskan"

    SvaraRadera
  2. Jag har alltid ångrat att jag inte gjorde såna kalendrar till mina ungar - klart att de tycker det är kul! Ett minipaket om dagen måste vara en höjdare, och det kan självklart vara något billigt reafynd!

    SvaraRadera