måndag, januari 22, 2007

Helt borta när baggarna duggar

Cineast är väl mycket sagt.
Men nog har jag varit en ganska flitig biobesökare genom åren.
Ikväll var det Guldbaggeutdelning i film-Sverige, också i tv. Jag hade inte tänkt titta. Sedan gick det som det gick: jag kikade lite på starten och blev sittande. Såg inte riktigt allt, men det mesta.

Jag blir alltid lika rörd när folk så tydligt blir så jätteglada. Det skulle ju kunna vara skäl nog att stanna i tv-fåtöljen medan baggarna duggar.
Fast Nils Petter Sundgren, nestorn i svensk biobedömning, sa i rapport redan innan galan började att filmåret 2006 hade varit "magert" – han kan ha använt ett starkare ord, "dåligt" eller rent av "uselt", jag minns inte riktigt, men att han inte var imponerad, det framgick tydligt.
Sedan fick han hedersbagge och såg glad ut i alla fall.

Nu är den offentliga delen av kalaset slut. Då inser jag plötsligt: jag har inte sett en enda av de i kväll nämnda filmerna. Inte en enda.
Och kvinnan som fick Bergman-priset hade jag heller aldrig hört talas om. Två av tre kandidater till bästa kvinnliga respektive manliga skådespelare kände jag inte igen.

Cineast? Fullständigt fel etikett. Jag är ju helt borta.
Måste börja gå på bio igen.

Copyright Klimakteriehäxan

5 kommentarer:

 1. Du kanske vill vara med på min nya filmidé??? Finns säkert plats för en som du!

  Jag har inte heller sett någon... jo, förresten - Att göra en pudel har jag hyrt och sett (tråkig) - men där fanns ju Lena Nyman med som nominerad.

  SvaraRadera
 2. Anonym10:53 fm

  Även jag tillhör skaran "Noll Koll"...

  SvaraRadera
 3. Anonym8:53 em

  Visst kan man bli rörd när någon blir så där himla glad men alla vet att de är nominerade och kunde kanske förbereda något vettigare att säga än "fan, jag är så djävla glad". Rätt torftigt! Kvällens behållning var Sissela Kyle.

  SvaraRadera
 4. Sissela K var jättebra - och hade ett jättebra manus. Fast vissa bitar var i längsta laget. Själv ska jag i a f se The Queen med Helen Mirren när den finns åtkomlig.

  SvaraRadera
 5. Då kan jag rekommendera dig att gå och se Underbara älskade. Den är mycket sevärd! Om vi pratar baggar dvs. annars förstås Almodóvars senaste och Babel.

  SvaraRadera