lördag, januari 13, 2007

Rondellhund - en motståndskraftig ras

I dag har det avslöjats: rondellhund-rörelsen startades av två unga killar som heter Thomas Nordmark och Richard Leckne, båda studenter, den ene vid Handels, den andre i Lund.
I dagens DN har de valt att visa sina ansikten och stå för att de snickrade ihop den allra första, av konstvetare och myndigheter, icke-godkända rondellhunden. Den ersatte en ”riktig” hundskulptur av Stina Opitz, men hennes verk vandaliserades.
Rondellhunden verkar i alla fall vara en motståndskraftig ras som redan fått folkets kärlek. Räkna med att den är här för att stanna!
Hela DN-artikeln läser du här, plus en kommentar i samma ämne.

6 kommentarer:

 1. Jag blir bara så ledsen att inte alla kan glädjas åt rondellhundarna utan sabbar dem. Här i trakten är alla förstörda.

  SvaraRadera
 2. Anonym11:56 fm

  Tack Häxan för mer info och referenser om detta trevliga ämne!
  Och tack till Richard och Tomas och folkhumorn, samt till Stina Opitz som så generöst - och klokt -överlåter nominering och ära till Akademi Vreta Kloster.

  När börjar våra klubbmöten med Chapel Hill?

  SvaraRadera
 3. Usch så trist, jag trodde att rondellhundarna faktiskt fick vara i fred.
  Och kära kulspruta, jag har ju inte en endaste butelj Chapel Hill hemma just nu - ett sånt förbiseende!

  SvaraRadera
 4. Anonym1:25 em

  "Puteljerna" ska vi väl bidra med
  allesammans. Och träffas ska vi väl i en v-ä-l-d-i-g-t stor lokal eftersom vi verkar vara ganska många rondellhundsklubbmedlemmar (se där ett långt ord!) Kan man lägga in en gemensam dryckjombeställning till Anitras jobbplats, månntro? Vore rabatt möjlig???
  Vi skulle kanske också kunna försöka göra en rondellvovve av tomflaskor....eller har någon åstadkommit det redan?

  SvaraRadera
 5. Anonym1:45 fm

  Hej, jag letade efter info om rondell hundarna,,hittade din blogg,,vet du hur man kan kontakta dessa killar?? jag skule vilja ha en egen rondell hund och vil veta om dom svenska rondellhundarna finns dokumenterade med fotion,,jag har just gjort en egen rondell p[ min uppfart och vill ju ha en rondel jycke,,men har inte sett dom svenska,,men vil ha ideer,,mvh Suz

  dilutenz@farmside.co.nz

  SvaraRadera
 6. Lätt som en plätt att hitta till rondellhundarnas urhussar! Kör Richard Leckne på hitta.se och du får både adress och mobilnummer (jag väljer att inte lägga ut det här).

  SvaraRadera