söndag, januari 18, 2009

Bokbo

Hoppsan, vilken kul idé! Ett litet hus för mina just nu aktuella böcker, en holk för romaner, ett litet eget bo för deckaren som ännu inte hunnit fram till gåtans lösning!

”Readers Nest” heter skapelsen, designad av Lisa Widén och Anna Irinarchos, och den kommer att finnas med när möbelmässan i Älvsjö öppnar om några veckor.
Romanerna som ligger på tur har man på nedre våningen, uppe på taket ligger – uppslagen på rätt ställe, utan risk för bruten rygg eller fula hundöron – boken man är mitt i.

Hyllan är gjord i lackerad metall, men jag kan inte låta bli att tänka, att konstruktionen är så enkel att den skulle kunna kopieras i trä, i slöjdsalen, och bli en kul present till en mamma eller pappa från ett händigt barn… Har man utan att skämmas klarat att kopiera Kandells Pilaster i hur många exemplar som helst måste ju den här hyllan vara ännu lättare!

Men heder åt tjejerna, med examen från Beckmans 2006, som kom på idén. Hedersamt också att en av böckerna i kö-högen är en av de bästa romaner som någonsin skrivits (någon som inte håller med?!?): "Den allvarsamma leken" av Hjalmar Söderberg.
Här kan man se andra saker (möbler, lampor, tapeter) som duon, med arbetsnamnet WIS Design, har kreerat, och det är också där jag har lånat bilden.

Copyright Klimakteriehäxan

10 kommentarer:

 1. Den är helt underbar!!

  SvaraRadera
 2. Enda problemet är att jag behöver femton minst för alla olästa böcker. =)

  SvaraRadera
 3. Anonym10:24 em

  Vilken underbar pryl! Den skulle nästan kunna få plats på min inköpslista inför flytten.

  SvaraRadera
 4. Kul idé! Och Den allvarsamma läste jag när jag var ung och hade ambitionen att läsa alla kända...

  Men - jag tycker mig ana att konstruktören har en förkärlek för vita böcker. Kanske tjuvkikat på min bokhylla som är arrangerad efter färger på bokryggar? Jag har en helt vit hylla.

  SvaraRadera
 5. Tänk va man kan hitta på! En sån vill jag absolut ha!

  SvaraRadera
 6. Fiffigt! Habegäret dök upp från ingenstans...

  SvaraRadera
 7. Anonym1:23 em

  Gillar och vill ha - men ska försöka själv. Kan väl inte vara så jättesvårt att fixa........annars har dom en ny kund.

  Kulsprutan

  SvaraRadera
 8. Anonym5:37 em

  Vilken smart bokhylla! Den ska jag skaffa!
  Läste din krönika i Veteranen och är en av dessa något mogna(åtminstone till åldern) bloggare.
  Jag länkar din blogg till min!
  Förresten har du funderat på att byta namn - det låter inte så uppmuntrande varken med klimakterie eller häxa och bilden på dig bevisar motsatsen!

  SvaraRadera
 9. Av kommentarerna att döma blir Readers Nest en kommersiell framgång! Alternativt vårens hemslöjdsprodukt (lycka till, Kulsprutan!)
  Hej INput, nej inte ska jag byta namn, nu när jag just registrerat det som varumärke t o m! Den som kikar in här på bloggen fattar nog galoppen (i den allra första posten finns förklaringen till namnet ifall du undrar) - och om länken: bara trevligt, självklart! Visst f ö faktiskt inte att tidningen kommit, har inte sett den!

  SvaraRadera