lördag, januari 10, 2009

Stjärtklättrare

Jag trodde nog att jag var ensam om den där känslan. Upplevelsen av att något är på glid, på väg nedåt, ohejdbart, olustigt, obekvämt. Och dessutom med den där egenskapen att ständigt göra sig påmind, ta plats i hjärnan när de små grå egentligen behövs till så mycket annat.

Tänk att det skulle bli en man som gjorde klart för mig att företeelsen finns på riktigt, att uppenbarligen många fler varit med om detta!
För i dag står det i tidningen, i svart på vitt: stjärtklättraren finns.
Det är den gudabenådade Berglin som i sin sedvanliga lördagsteckning i SvD tar upp ämnet.

Kanske beror denna hans insikt på att han samarbetar med sin fru när han gör sina bilder, kanske beror det på att den stjärtklättrande trosan uppenbarligen har en manlig släkting: pungtrillarkalsonger (jag fattar inte riktigt hur de funkar, men ändå).
Mina stjärtklättrare är jättesnygga att se på. Underbyxor i tämligen ordinär modell av moderiktig hipster-typ (vilket ord! men de kallas ju så), panterfläckiga, i skönt mjukt tyg.

Nu kan man ju med visst fog undra varför människan köper trosor för att de är snygga – relativt få personer kommer rimligen att ha en chans att titta på dem, annat än i tvättstugan eller möjligen i omklädningsrummet om det skulle råka bli tal om ett träningspass.

Men så är i alla fall jag funtad, att jag vill att underkläder ska vara vackra OCH bekväma. Livet blir lite roligare då.
Fast det är klart, om den fina trosan visar sig vara en stjärtklättrare, då har den snart gjort sitt.

Mest förundrad är jag ändå över att det blev en karl som hjälpte mig till insikten om hur utbrett fenomenet förmodligen är. Det känns lite som när jag hade läst ”Frestelsernas berg” av Jonas Gardell för många år sedan. Han, av alla människor, fick mig att förstå hur det kan kännas att ha fyllt 70 och lida av livmoderframfall. En väldigt bra bok, om ni inte har läst den.
Vem skriver romanen om stjärtklättraren?

Copyright Klimakteriehäxan

11 kommentarer:

 1. Anonym11:34 fm

  Stjärtklättrare... klättrar den uppåt eller nedåt?

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Uppåt eller nedåt - släng dom! Du har en liten uppgift på min blogg, om du har lust...

  SvaraRadera
 3. Alltså om trosan klättrar uppåt måste den väl ändå sakna gren?????? Nedåt!

  SvaraRadera
 4. Anonym1:22 em

  Jag trodde det var inåt!?!

  Kulsprutan

  SvaraRadera
 5. Hm. Ja vid närmare eftertanke kan dåliga trosor klättra lite hipp som happ. Fast dom jag tänkte på, dom tar sig definitivt nedåt ...

  SvaraRadera
 6. Det där fenomenet känner man ju igen. Jag har bara inte hört benämningen tidigare. Jag vill också ha underkläder som är fina att se på och bekväma. Det är väl inget konstigt med det. Man klär sig fin ända innifrån och ut.

  Nu har jag fått ett tips, att trosor som ska vara bra finns att köpa på ett ställe i min närhet. De ska, enligt tipsaren, inte vara stjärtklättrare. Har inte varit där än, men det ska bli ett besök snart.

  SvaraRadera
 7. haha, jag har alltid haft på mej vad jag vill, var man ung och vacker på 1970-talet, gjorde man ju allting tvärtom..

  SvaraRadera
 8. Men Hannele, hur gör man för att ha trosor tvärtom????????? jag bara undrar :-D

  SvaraRadera
 9. Nog för att jag vet hur stjärtklättrartrosor känns, men jag har aldrig grubblat över åt vilket håll de klättrar, och jag kände inte till uttrycket.

  Däremot har jag hittat garanterat klättringsfria och håller mig stenhårt till den rasen.

  SvaraRadera
 10. Det gör du helt rätt i, Bloggblad. Faktum är att de flesta av mina håller sig också på plats, tack och lov!

  SvaraRadera
 11. Anonym10:46 em

  När du säger det, så kommer jag ihåg att vi kunde till och med låna kalsipper :) Och raffset och sexiga underkläder var inget som vi sysslade med.

  SvaraRadera