fredag, januari 30, 2009

Ny dag - nytt citat

"Damskor i storlek 45 – det är ju nästan skrämmande att det finns!"

-Fredrik Skavlan i sin egen talkshow, sänd tidigare ikväll i SVT1, kommenterar att Rolf Lassgård ska gå i högklackat i en teaterpjäs - och vet att skorna finns att köpa.

13 kommentarer:

 1. Anonym10:53 em

  Storlek 45? Är det tum eller den "vanliga" storlekar?

  SvaraRadera
 2. Lassgård fick frågan hur stora skor han behövde och svarade att han har storlek 45 - och att det finns högklackade damskor som han ska ha!

  SvaraRadera
 3. tja, jag går fint i mina 41:or

  SvaraRadera
 4. klart att det måste finnas, det är ju rätt många karlar som trivs i högklackat... tror inte att det är så jättemånga damer som drar 45:or

  Skönt att se en karl i min ålder som verkar trivas med dubbelhaka och rynkor, annars har jag noterat att rätt många karlar har börjat åtgärda sånt - men i mina ögon försvinner lite av charmen när de plötsligt är släta som parkettgol.

  SvaraRadera
 5. Anonym12:36 em

  Jag skickades till herravdelningen på Lagersons Skor i huvudstaden när jag vid 11 års ålder ville ha damskor i storlek 40 på 1950-talet. Dessutom fnissade expediterna elakt när dom gav beskedet. Och jag blev också kallad "Vinkeljärnet" (är inte spec lång) och fick ibland förslaget att gå ner på torget för att vända mig. Ack ja, barn och vuxna kan vara så grymma.
  Men FÖTTERNA ska ha det skönt annars mår man så taskigt i resten av kroppen. Var det inte HasseåTage som bestämde det? Eller Birgitta Andersson kanske......

  Lenas syster

  SvaraRadera
 6. Anonym12:40 em

  Och så säjer dom att ´size doesn´t
  matter´. Vet karlarna vad dom vill?

  Kulsprutan

  SvaraRadera
 7. Anonym1:13 em

  Nej, det är inte så många tjejer som har stl 45, men det finns en del. Det finns en del tjejer som är längre än 180 cm också. Jag är tjej, 178 cm lång, har stl 44 i skor. Det är urtrist att inte kunna köpa snygga skor. Kläder går ju att sy, med skor är det svårare. I Stockholm finns ett par butiker som har upp till 45. Jag har åkt till London och köpt skor ibland, där är utbudet mycket bättre. Så var snälla att sluta fnissa, det här var inte så värst kul!

  SvaraRadera
 8. Anonym1:50 em

  Anonym Lenas syster till Anonym:

  jag fnissar inte det minsta - jag genomled hela min uppväxt med stora fötter innan jag bestämde mig för att det inte är det viktigaste här i livet. Hoppas du har kommit över ditt ev komplex och visst kan man väl oftast fnissa när det gäller små(!)saker som det här.

  SvaraRadera
 9. Anonym3:05 em

  För tydlighets skull: jag fnissar inte heller åt flickor med stora fötter. Har inte så små själv, så det så. Tyckte bara att hans kommentar var värd att uppmärksamma.

  SvaraRadera
 10. Anonym12:04 em

  Jag tycker det är väldigt konstigt att den största tjejstorleken på skor i Sverige i vanliga fall är 41. Svenska kvinnor är ju ofta så långa! Varför ska vi förväntas ha pyttefötter? Jag drar själv 42 nuförtiden, fötterna har blivit lite större med åldern, och skulle alltså ha stora problem med att hitta skor i Sverige. Tack och lov att det i Australien är helt okej att ha stora fötter och att de flesta skor finns i åtminstone upp till storlek 43-44. Ingen ens blinkar åt det.

  SvaraRadera
 11. Anonym1:24 em

  Hej "matildasfikarum"! (thank U 4 the space, K-häxan!)
  Jag bor på Mallorca i Spanien och här gäller det att vara på bettet när skokollektionen kommer ut! Vi har massor av tyska turister (förlåt att jag nämner just dom, men det är förklaringen jag får i skoaffärerna) som vill ha nummer 40-41-42 och de försvinner som smör i solsken.
  Vilket ju bevisar att en del av oss quinnor står stadigt på jorden och att fler skor för oss ska tillverkas i passande storlekar! Högklackade eller icke.

  Tänk att en karl orsakade våra kommentarer..........:o)

  Kulsprutan

  SvaraRadera
 12. Anonym10:11 em

  Flytta går bra om man har stadiga fötter ;) åtminstone så har jag det...44-45 stora stadiga blad på en vacker stor blomma :) fast jag är lite less på att aldrig ha fina skor, sköna skor...och så är jag lite trött nu på att flytta...har flyttat 20-21 gånger sen 74 tror jag...och än är det inte klart...:) ha en bra morgondag och tack för ditt besök hos mig!

  SvaraRadera
 13. Anonym10:27 em

  Har storlek 44-45 i storlek, är en tjej på 23 som fått pappas fötter höga och lång. Har inte haft ett par damskor eller fin skor sedan jag var 13 typ. Inte kul när man blir bjuden på typ bröllop eller fest och komma i "snygare" Gympaskor.. Ärligt så har de hänt mer än gång man funderat på att man ska ta bort x antal tår.. Inte kul kan jag ju säga.

  SvaraRadera