söndag, december 26, 2010

Bästa sättet att resa

Annandag betyder för väldigt många förflyttning.
Eller åtminstone försök till förflyttning.

För sällan har väl så många hinder rests på väg till och från julfirandet som i år: snön ligger i ogenomträngliga drivor på vägarna, järnvägens växlar fryser, tågen slutar gå, flyget har till och med gjort av med all avisningsvätska ... och det utgick ett påbud, kanske inte precis från kejsar Agustus men i alla fall från myndigheterna, att den som inte absolut var tvungen att ge sig ut gjorde klokast i att stanna hemma. Samt att den som ändå dristade sig utomhus i någon sorts fortskaffningsmedel gärna borde vara inte bara med varma kläder, utan också med dryck och matsäck försedd. För alla eventualiteters skull.

Kanske var det bättre förr?
För vem har hört talas om att turerna med häst och vagn ställdes in? Jo det är klart, vagnen byttes mot släde när höstlöven ersatts av snökristaller. Men nog fungerade det!
Och på sina ställen verkar det fungera fortfarande.

Möjligen är det så att det allra bästa sättet att resa är att göra det i fantasin. Det finns hjälpmedel att ta till: böcker, tidningar, filmer, teve, ja till och med musik kan funka. Och nedsjunken i favoritfåtöljen, soffhörnet eller rent av under duntäcket är risken för halkolyckor, kollisioner, trängsel och kötid klart behärskad.

Dig som ändå ska trotsa vädergudarna och sätta din lit till trafikverkets effektivitet önskar jag lycklig resa. Ta det varligt!

Häst och vagn i centrala Boston, i november.

Copyright Klimakteriehäxan

4 kommentarer:

 1. Själv reser jag i soffan med hjälp av stereo och en försvarlig hög böcker. För tillfället är jag i Los Angeles i sällskap med Keith Richards. Må gott min favorit häxa.

  SvaraRadera
 2. Musikanta7:48 em

  Resan till Stockholm och Mälarhöjden idag blev inställd p.g.a. magsjuka hos Mirrfamiljen. Kanske det var lika bra med hänvisning till ovanstående inlägg...
  God fortsättning önskar Ingrid

  SvaraRadera
 3. Jag är glad över att vi inte har haft några längre resor att göra den här julen.
  Men resa i fantasin är ju perfekt! Tänk vad billigt och miljövänligt det blir. ;-)

  SvaraRadera
 4. Att resa i soffan med en god bok passar mej bäst just nu. Fast jag har i alla fall köpt mej riktiga icebug skor.. Tanten kan ju inte stanna inne hela tiden.

  SvaraRadera