onsdag, december 22, 2010

Julpynt - Ladies only ...

Vad är det som gör att det - faktiskt - är roligt att köpa nya julgransprydnader? När man nu har lådor fulla, med fina saker, prylar med affektionsvärde, många vidhäftande minnen?
Det där är en 10 000-kronorsfråga, för den som minns hur stor, viktig och svår en sådan kan vara.

I dag fann jag mig själv stå där igen, bland alla klot, alla glittrande hjärtan, änglar, tomtar, äpplen och ljusgirlander. Fast jag naturligtvis inte skulle ha något. Lystet lyfte jag på ett genomskinligt klot besatt med "diamanter", en snöstjärna glittrade förföriskt, ett stort rött hjärta ville berätta om de varmaste känslor om det bara finge följa med hem till granen.

Så plötsligt upptäckte jag en hylla till. Det borde ha stått "Ladies Only" på den. För vad fanns där för julgransprydnader om inte en kvinnas käraste accessoarer i miniformat: handväska, festsandal och högklackad stövel. Plus ett läppstift.
Någon har tänkt till, funderat hur man bäst vädjar till henne som går i pysseltankar inför stundande helg.

Det hela påminner mig om en födelsedag för länge sedan. Maken skulle gratuleras, Dottern gick till fritids och meddelade personalen att hon ville tillverka en alldeles egen present. Men hon visst inte vad hon skulle göra. Då ställde hennes favoritfröken den förlösande frågan:
-Vad tycker din pappa allra mest om?

Svaret var självklart. Dottern kastade sig in i snickeriavdelningen. Där gjorde hon en dator, med alla tillbehör: tangentbrädan hade knappar, musen som var pytteliten satt fast med ett snöre. Själva maskinen var en träkloss, men hon ritade dit det som skulle finnas. Alltihop rymdes i en vuxen handflata.

Lite så har väl den tänkt som produktutvecklat det moderna julgranspyntet: vad gillar damerna allra mest? Det vill de ju ha i granen också, i miniatyr, med obligatoriskt glitter.
Och för den som har väntat så här till dan-före-dan-före-dan är det dessutom halva priset. Rea! Det gillar vi ju också, eller hur?

Copyright Klimakteriehäxan

Bilderna är förstås klickbara om du vill kolla detaljerna!

5 kommentarer:

 1. vart vart vart ????

  SvaraRadera
 2. Jag läser en smula förvirrad ovanstående kommentar, men förstår sedan att Susjos förmodligen menar "var?". Det är faktiskt rea överallt, men inte på glitterstövlar eller små julgransläppstift vad jag vet.

  Hade jag haft en gran hade jag gärna hängt några sådan prylar där.

  Maken borde lägga minidatorn i bankfacket...

  SvaraRadera
 3. Julgransprydnaderna finns på Åhléns Söder - förmodligen på alla Åhléns-varuhus.

  SvaraRadera
 4. Underbart, jag har TVÅ skor :)
  God jul!

  SvaraRadera
 5. P.S.
  Glöm inte på julafton kl 10:55 SVT2 Åbo kungör julfred..

  SvaraRadera