söndag, december 05, 2010

Veckans fönster - en jättekåk i glas

Veckans fönster ska vara teatraliskt - och det kan man väl ändå säga att hela glasfasaden på Danmarks nya operascen är, även om min bild inte är direkt vad man kallar dramatisk?

Det Kongelige i ny tappning invigdes så sent som i januari 2008 och är antagligen en upplevelse att se inifrån. Jag har bara sett den på håll, en av sommarens varmaste dagar. Vi tog en sightseeingbåt som tuffade runt bland sevärdheterna. Det passade mig perfekt eftersom jag inte alls är hemtam i Köpenhamn. (Vilket också gör att jag innerligt hoppas att jag inte blandat ihop de grandiosa kåkarna!)

Men Veckans fönster, som alltså har tema TEATRALISKT, gav mig tillfälle att minnas hur varmt och skönt det kan vara när inte almanackan säger december. Och dessutom konstaterar jag, att jag väldigt gärna åker till Köpenhamn igen. Kanske kan jag rent av ta mig in och njuta av något som händer på scenen? Fast då får jag nog satsa på balett, danska är inte mitt bästa språk ... trots "Livvakterna" och "Brottet", som jag inte missat en enda minut av!

Fler bilder som är närbesläktade med teatervärlden klickar du dig fram till här.

Copyright Klimakteriehäxan

7 kommentarer:

 1. Oj vilken häftig "kåk" ;-) och perfekt till fotoutmaningen. Jaha då får man ta sig en tur dit då för att beskåda detta. Det är ett bra tag sedan jag var i Köpenhamn.

  SvaraRadera
 2. Det vore intressant att se insidan ja. Det ser ut att vara många fönster ut mot havet.
  Jag håller med...danska är lite främmande även för mina öron. Tur att de textas, de suveräna danska serierna.
  Må så gott!

  SvaraRadera
 3. Oj...himmel här kan man kalla kolossala teatraliska fönster..coolt..och vilken upplevelse att bara få se huset..

  SvaraRadera
 4. Utsikten måste vara underbar men själva byggnaden är inte bara teatralisk. Den är anskrämlig.

  SvaraRadera
 5. Musikanta7:58 em

  Håller inte med Pumita, jag tycker att operan är fantastisk! Och läget är ju enastående. Var där 2008 strax efter invigningen - utanför förstås.

  Konstigt att det är så lätt att läsa danska och så svårt att förstå. Pratar alltid engelska med danskar om jag träffar någon - och jag har bott i Skåne i många år t.o.m.

  SvaraRadera
 6. Ja, den nya operan i Köpenhamn är en mäktig byggnad. Precis som biblioteket, Den svarta diamanten.

  SvaraRadera
 7. Jodå, jag gillar också den här byggnaden, men har bara sett den på håll, liksom du.

  SvaraRadera