lördag, december 04, 2010

En olydig kaffebryggare

Råkade ut för ett smärre missöde i veckan, ett missöde som ledde till att vi blev utan kaffebryggare. Inget oöverkomligt problem, inte alls. Maken klev iväg och handlade en ny – eftersom vi faktiskt gärna vill ha, och rent av anser oss behöva, något att göra kaffe i.

Föga anade jag när nykomlingen packades upp att vi nu står inför ett nytt och tämligen jobbigt problem. Det dök upp när vi skummade bruksanvisningen.
Vi som inte längre passar några småbarn för hemmets faror, inte ligger vakna på nätterna i väntan på att tonåringarna ska hitta hem, inte ens har hund eller katt att hålla reda på – vi måste nu ha ständig koll på vår kaffebryggare.

Punkt 9 i bruksanvisningen slår nämligen fast, att vår kaffemaskin aldrig får vara utan tillsyn. ”Lämna aldrig apparaten obevakad” står det, bokstavligen och ordagrant. Punkt och slut.
Jag ser framför mig hur jag kliver på bussen och så småningom kommer till jobbet på måndag morgon med min kaffemaskin i handen. Hur vi måste ha den med på bio, som handbagage på flyget, i en extra väska när vi hälsar på hos grannarna, hur den finns med i träningslokalen, vid restaurangbordet ...

Frågan är om vi inte borde överväga att genast gå ut och handla en annan bryggare, en mindre olydig variant, som kan lämnas åt sitt eget sällskap åtminstone för kortare stunder.
Det skulle förstås också kunna vara så, att den som skriver bruksanvisningar åt OHB Nordica borde få lite hjälp med tankearbetet. För visst har någon tänkt, utan att ha särskilt mycket tur. Åtminstone inte just den här gången.

Copyright Klimakteriehäxan

PS Inser plötsligt att jag nu kanske står inför svaret på en gåta som jag funderat länge på. Har vi här möjligen förklaringen till att moderna handväskor så ofta är så stora? Man ska ha plats för en elektrisk kaffebryggare i dem!

11 kommentarer:

 1. Så är det naturligtvis. Tur att jag har lite större väskor/kassar till salu. Väskor som passar för olydiga kaffebryggare....:-)

  SvaraRadera
 2. Gustafsson5:20 em

  Eller så ger vi bryggaren till vår dotter i Norge, för där räcker det att den "kun brukes under oppsyn".

  SvaraRadera
 3. Du har inte funderat på att skaffa fotboja till den? För det där måste ju bli ohållbart i längden!

  Själv har jag haft en kaffebryggare som pep när den var klar och det tyckte jag var klart irriterande. Allt behöver inte låta!

  SvaraRadera
 4. Gör som jag gör. Läs aldrig bruksanvisningar. Livet blir så mycket mer överraskande då.

  SvaraRadera
 5. Musikanta8:33 em

  Du kanske borde överväga om du själv inte skulle kanske vara lite olydig...

  Fast å andra sidan är det väl praktiskt att alltid ha en kaffebryggare till hands om man är kaffeberoende...

  SvaraRadera
 6. Kanske finns det några skolungdomar i din närhet som kan vara kaffebryggarvakter, när du måste gå hemifrån.
  Margaretha

  SvaraRadera
 7. Och om man inte har betalat tv-avgiften så måste man ringa till ett nummer dygnet runt.

  Tur att vi (maken) betalat ...

  SvaraRadera
 8. Hahha :)

  (men jag stänger alltid av apparaten, står aldrig på)

  SvaraRadera
 9. Tack för dagens garv!

  Mina nya apparater i köket är väldigt sällskapliga. Både diskmaskinen och spisen/ugnen piper i ett kör. (Kanske roligare om de pep i en kör?)

  SvaraRadera
 10. Det är kul med ett morgonskratt !

  Tack !
  Har slutat med handväska helt,därför kör jag med vattenkokare och snabbkaffe.Slipper det problemet att släpa den med sig överallt.
  (Lånade ut min bryggare som stod i skafferiet till ingen nytta.Han grannen Yngve som jag passade katten åt,har lämnat dem för gott åt sig själva.Min astma blev värre i hans inrökta tvåa.Ovädrat.)
  Inte blir kaffet varmt i en bryggare.

  Många säger att det inte är gott kaffe, finns olika smaker på det också, starkare och svagare.Åt mig duger det.Slår i en skvätt mjölk t.o.m.
  Jag bryggde förr åt mina gäster,men nu får de nöja sig med det jag dricker,funderar på en pergulator.Kan det löna sig tro.?

  Vart tog den hederliga Don Pedron vägen ? Den är väl en raritet nu

  SvaraRadera
 11. I also wrote an article on a similar subject will find it at write what you think. elektrisk mokabryggare

  SvaraRadera