lördag, december 11, 2010

Juldjur att satsa på?

Bock, gris och kalkon - se där julens djur, i koncentrat! Men varför inte också en liten råtta, en nyckelpiga eller en lätt hysterisk rosa larv med hellugg?

För visst har väl också du insett välsignelsen med handsfree till mobilen, inte minst nu när minusgraderna får fingrarna att stelna på rekordtid? Det finns bot för det. Till mikrofoner som används utomhus, och dessutom väldigt nära munnen, använder proffsen så kallade puffskydd. Vilket gör att man hör mindre vindbrus och störningar. Och när det gäller mobilen betyder handsfree framför allt att du kan ha händerna i varma vantar eller fickor medan du pratar - vad man i ekonomkretsar brukar kalla "a win-win-situation", helt enkelt!

De små djuren du ser här är alltså ytterst fiffigt hopkomna små puffskydd, lite som ett smycke blir de också! De är inte direkt svåra att åstadkomma, men det kräver utan tvekan både tålamod och pilliga fingrar. Kerstin Pettersson heter kvinnan som gör dem, och jag köper och ger bort eftersom jag tycker det blir personliga presenter med lite extra touch.

För den händiga är det naturligtvis bara att ta fram stickorna (garnåtgången inget bekymmer, det behövs ju bara en stump!) och kopiera idén. Storleken på handarbetet är ju sådan, att till och med jag skulle hinna få det färdigt i tid till julafton ... men nej, vill jag ha fler köper jag dem av Kerstin. Några fler djur till jul kan det nog bli!

Copyright Klimakteriehäxan

PS Om du blir jätteintresserad kan jag nog fixa ett telefonens juldjur också till dig! Maila i så fall! klimakteriehaxan@hotmail.com

7 kommentarer:

 1. Men vilka roliga grejer! Nästan så man skulle ta och skaffa handsfree :-D

  SvaraRadera
 2. Jag hade väntat mig att hitta en massa servettpyssel här nu, men det smittade inte av sig? :) Eller menar du att man ska köpa servetter för att använda dem? ;)

  De här små djuren var ju jättesöta, jag har just "blivit med handsfree", blev tvungen att byta mobil och då följde det med, klart jag måste ha ett puffskydd :) Jag ska nog knåpa ihop nåt, tack för tipset.

  SvaraRadera
 3. Vilka söta smådjur och vilken bra idé! :-)

  SvaraRadera
 4. Vonkis - skaffa handsfree, med eller utan puffskydd!
  Monkan - man kan säkert sticka nån sorts servettringar också ...
  Londongirl - folk som får en sån här i julklapp blir nog i a f överraskade!

  SvaraRadera
 5. Jättekul idé! Synd att det är så få som ringer till mig att jag aldrig ens sätter på handsfree-sladden.

  Men material har jag ju...

  SvaraRadera
 6. Bloggblad - lyssnar du inte på radio i mobilen? Då måste man ju ha handsfree (fast inte puffskydd, förstås)

  SvaraRadera