onsdag, december 05, 2012

Det här ÄR veckans fönster!

Vi som brukar hörsamma uppmaningen från Susanne att visa fönsterbilder som illustration till Veckans fönster får inte veta temat förrän på torsdagar. I dag är det förvisso bara onsdag. Ändå förklarar jag att detta ÄR veckans fönster!

För när man tillbringat stor del av dagen bakom ett fönster så igenproppat av snö att man tror sig ha klivit in i en igloo, då blir det lite speciellt. Detta efter att ha spanat efter bussen i storm och snöyra - och när den äntligen närmar sig upprepar sig ett gammalt skämt: det står naturligtvis "Ej i trafik" på destinationsskylten.

Hem fanns ingen buss att vänta på, men t-banan gick. Och eftersom den var lika packad som den sägs vara i rusningstid i Tokyo kunde man stå upprätt utan att hålla i sig. Vilket möjligen kan sättas på vädrets pluskonto, men riktigt säker är jag inte ...

Så har vi tagit oss igenom ännu en imponerande vinterdag. Imponerande i sin styrka och envishet (en halvmeter snö har ramlat över oss) och dessutom en riktig kravmaskin: det kostar på att promenera i den nyfallna nederbörden, fläckvis inte bara djup utan också blöt och hal. Enstaka cyklister envisades än en gång att med livet som insats (fast utan lyktor) snurra ute i trafiken. Bilförarna fick ägna stor energi åt skyffel och borste, och lita på vänliga medmänniskor när hjulen grävt ner sig för djupt.

Visst, mycket prat om vädret i dessa dagar - men å ett så pålitligt samtalsämne det ändå är!

Copyright Klimakteriehäxan

5 kommentarer:

 1. Åh jisses, det var inte dåligt med snö det kommit hos er. Har sett på nyheterna om alla bussar som inte går och det förstår jag om det ser ut så här vid fönstren. Hoppas ni får ordning på snön snart där upp i norr.

  Enstaka cyklister - det är sådana som jag. Igår gav jag mig ut på cykeln i snömodd men det gick tack och lov bra. Och om det inte hade gjort det så hade jag i alla fall hjälmen på skulten.

  Förresten får du nog tänka till en hel del om din bild ska passa in på veckans tema - då kanske det går. :)

  SvaraRadera
 2. Hjälm självklart - men du har väl cykellyktor också, hoppas jag?

  SvaraRadera
 3. Jäpp, visst har jag det! Så självklart att jag inte ens tänkte på att skriva det.

  SvaraRadera
 4. Kul bild, det har väl hänt, senast 17 november 1995

  SvaraRadera