onsdag, december 19, 2012

Njutning i julklapp

Idag har jag gett mig själv en julklapp. Den går inte att slå in i papper, kan inte prydas med ett snöre knutet i konstfull rosett, den förbrukas snabbt (ungefär 90 minuter). Men den gör gott! Och det är tveklöst en lyxprodukt som man inte kan unna sig var och varannan stund. Vilket naturligtvis också gör njutningen större när man väl slår till.

Jag har varit på ansiktsbehandling. Djuprengöring, plockning av ögonbryn. Vilket kan göra lite lite ont. Fast det gör ingenting, för sedan kommer den: massagen. Först fjärilslätt dans med varma fingertoppar över panna, näsa, kinder, haka. Sedan tilltar behandlingen i styrka. Långt ner mellan skulderbladen, ut över axlarna far expertens händer i kraftfulla tag. Det kvillrar av behag i hela kroppen.

Det har gått många år sedan jag upplevde detta första gången. Då hade jag någon sorts 30-årskris och hade bland annat kommit fram till, att en kvinna i den åldern inte bör ha alla tecken på (dålig) tonårshy kvar. Jag blev ”frälst” direkt. Om jag blev mindre tonårslik? Ja, jag tror faktiskt det.

Sedan dess har jag knallat iväg och lagt mig under den varma ångduschen, den som öppnar porerna och underlättar rengöringen, med ojämna och ganska långa mellanrum.
Naturligtvis visste jag inte då – och hade knappast heller låtit mig tröstas av – att jag så småningom skulle få min revansch på väninnorna med avundsvärd rosenbladshy. För vem kunde tro att rosenbladen snart skulle skrumpna, medan mina acne-härjade kinder med åren skulle se förhållandevis släta ut (ja ja, allt är ju relativt!)

Visst, det finns mycket i livet man kan njuta av. Revansch är som bekant en sådan företeelse. Men då känns det betydligt bättre att njuta av den där massagen …som är bra för både ut- och insidan ...och en julklapp att vara riktigt glad över!

Copyright Klimakteriehäxan

7 kommentarer:

 1. Ansiktsbehandling... gjorde jag för typ 40 år sedan sist.

  SvaraRadera
 2. P.S.
  Revansch - mina krokiga ben var ganska snygga under många år. Och fötterna är vackra än :)

  SvaraRadera
 3. Tyckte du inte det var skönt??????

  SvaraRadera
 4. tja.... jag var knappt tjugo, inte ens det, sedan har det inte blivit av. Men jag har bra gener, skaplig hy efter min mamma :)

  SvaraRadera
 5. Anonym1:36 em

  De bästa presenterna väljer man ofta själv.
  Före-mesammaefter foto, please! Om du vågar ;o) Framför allt när det gäller ögonbryn och djuprengöring.
  Själv vägar göra det om det inte finns frissa att tillgå innan jag måste bege mig ut IRL.

  Kuljulsprutan


  SvaraRadera
 6. Anonym1:38 em

  vägrar jag ska det naturligtvis vara

  hur går det med hotmail?

  Densamma

  SvaraRadera
 7. Kulsprutan - hotmail tycks må bra! Har mailat dej!

  SvaraRadera