söndag, december 09, 2012

Skyltsöndag - och kallt om öronen

Vi är mitt inne i de varma mössornas tid. Köp en ny, en stickad toppluva, en pälsmössa, en tovad hatt  det lockar en värmande huvudbonad i vart och vartannat skyltfönster.

Men om man nu inte har ett fönster att tillgå för att marknadsföra sina varor? Och man likväl vill sälja en lurvig sak med öronlappar, mot isande vindar och yrande snö? Då måste fantasin tas till hjälp. Vilket hade skett vid Checkpoint Charlie när jag var i Berlin härförleden. Massor av mössor fanns i utbudet, men väldigt magert med utrymme för att exponera dem. Alltså hängdes de upp på befintliga "pinnar" i trottoaren. Rationellt, billigt och synligt.

När Pumita började ägna sig åt och lansera Skyltsöndag hade hon förmodligen snarast textade skyltar i åtanke. Nu tillåter jag mig helt enkelt att bredda begreppet, från skylt till skylt-ning!
Och medge att den berlinska mössan ser gosig ut! (Nej, jag köpte ingen. Har lite svårt för mössor över huvud taget, så snart de ska sättas på mitt.)

Copyright Klimakteriehäxan 

Hänger du på i Skyltsöndagstankarna? Lämna en länk i kommentarspalten tack!

9 kommentarer:

 1. Det finns många som behöver påminnas om att skydda det värdefullaste de har! :)

  Från första början hade jag tänkt mig textade skyltar och affischer, typ, men med tiden har jag ägnat mig åt skyltning och det är så jag vill ha det... men det är klart att det finns gränser. ;) Mössan är inte över gränsen när man läser beskrivningen. Den hade jag inte kommit på alldeles själv. :)

  SvaraRadera
 2. Ja just det, jag kommer ihåg alla mössor som fanns till försäljning vid juletid i Berlin för några år sedan. Dock såg jag inte någon så här kreativ skyltning vid det tillfället. Kul när begreppet Skyltsöndag får växa.
  Min skylt är på plats.

  SvaraRadera
 3. Varför inte... själv tar jag på mej vad som helt; husets bara 20-åriga värmepanna börjar strejka... inomhustemperaturen inte skönt längre. Snöänka är jag också, ingen värmande make, han roar sig i Trysil...

  SvaraRadera
 4. Kul skyltat ,kram Nette

  SvaraRadera
 5. Anonym3:14 em

  Den mössan skulle behövas i dag, -16 visar termometern. Jag har också lite svårt för mössor, hos mig beror det på stort huvud och tjockt hår, mössan glider gärna upp och jag ser ut som en nisse. Huvudet rymmer väl alltför mycket kunskap... ;0P

  Lite lik Kronblom är metall-arbetaren i alla fall, speciellt i ansiktet, profilen med näsan i vädret.

  SvaraRadera
 6. Det var en kul variant.
  Passar bra nu när det är ganska lätt att bli kall om öronen. :-)
  Jag får nog dokumentera vissa skyltar mer framöver, med tanke på vad som händer... ;-)

  SvaraRadera
 7. Man måste inte skylta enbart med ord! Det här var kreativt gjort, man tager vad man haver.

  SvaraRadera
 8. Den mössan behövs sannerligen nu när snön yr som värst. Kanske skulle köpa en för någon huvudbonad äger jag inte. Brukar ta en lång schal och svepa runt huvudet om det behöver skyddas.

  SvaraRadera
 9. (min träning i "lianer" är TRX-trainer, kallas även för slynor eller ropes. Det finns en koppling till gymnastik med romerska ringar, säger sonen)

  SvaraRadera