måndag, december 31, 2012

Den sista dagen

Årsavslutning. Högtidligt? Tja, sisådär. Jag tillhör inte sorten som med största allvar ser tillbaka, filosoferar kring det som har varit och det som eventuellt kunde ha varit. Och att avge nyårslöften för tid som ska komma aktar jag mig numera för, eftersom jag mycket sällan eller aldrig hållit dem hittills.

Alltså ser jag inga stordåd i kristallkulan inför 2013. Och eventuella personliga ambitioner håller jag tyst om …
Men andra gör säkert det, ser stora saker komma alltså. Och det är väl tur – så att inte jag ska känna mig skyldig till att världen stannar av, menar jag.

Kan hur som helst konstatera, att ännu har den inte gjort det. Dagens långa köer utanför Systembolagsbutikerna och i ICA-kassorna talar sitt tydliga språk: ikväll ska det bli fest. Jo, det blir det här också. Vi har grannstafett: förrätt hos oss, varmrätt en trappa upp, dessert ännu en våning högre och så skålar vi på tolvslaget hos dem som bor med allra bästa utsikten, på nionde våningen.

Det brukar vara enorma fyrverkerier över hela Stockholm på nyårsnatten. Men den gråa himlen ligger ganska nära marken i dag, så frågan är väl hur mycket man kommer att se.
Ljudet kommer vi ändå att höra, till hundars och små barns förtvivlan. Och sedan har vi som tur är väldigt nära hem, till sängen där vi startar 2013, förhoppningsvis i godan ro.

GOTT NYTT ÅR ÖNSKAS NI ALLA!

Copyright Klimakteriehäxan

6 kommentarer:

 1. Här blir det många smådåd, och glöm inte att stänga portmonnän årets första dag, då räcker pengarna hela 2013... Gott nytt år!

  SvaraRadera
 2. Anonym3:32 em

  Jag missunnar ingen att ha lite skoj emellanåt. Men det känns onödigt att bränna sina pengar på raketer och alkohol

  Gott nytt år

  SvaraRadera
 3. Hannele - satsar på stängd plånbok/portmonnä i morgon!
  Snawitz - kan bara hålla med. Tänk så mycket bra saker man skulle knnna uträtta med bara en bråkdel av fyrverkeripengarna!!!

  SvaraRadera
 4. Anonym3:45 em

  SV: Jag vet att det är lite tidigt att hälsa våren välkommen. Men det var skönt ute idag, som omväxling till det kalla och slaskiga.

  Vi hörs säkert en annan gång. Tack för besöket, förresten

  mvh

  SvaraRadera
 5. Gott nytt själv,vilken rolig tradition. men jag undrar vad alla grannar mellan våningarna 3 och 9 gör.

  SvaraRadera
 6. Anonym11:53 fm

  Gott Nytt 2013!
  Med massor av god hälsa i paketet, tack!

  Här har vi fyrverkerier dels 24.00, dels 01.00 när engelsmännen kommit ikapp. Det blir en jäkla massa smällar..........

  Kulsprutan

  SvaraRadera