lördag, december 15, 2012

Här bor Rudolf!

Han bor på Ringvägen på Södermalm i Stockholm, den så här års flitigt ombesjungne Rudolf med röda mulen!
En riktig snygging, måste man säga. Och ett praktexemplar när det gäller fantasifull julbelysning.
Rudolf sitter på vad som förefaller vara en alldeles vanlig privat balkong på ett bostadshus. Kanske är han också ett hembygge, skapat av en händig människa (med gott om små glödlampor).

Stockholms Rudolf skulle utan tvekan platsa på exempelvis Christmas Street (egentligen North East Terrace) i North Miami i Florida. Fast då skulle han kanske behöva ha hela kroppen med sig inklusive en tomte på släden ... Den där gatan har med tiden blivit världsberömd: året om sitter folk i sina källare och garage och hittar på nya sätt att förgylla de svarta decembernätterna. När man kommer dit  ja, folk vallfärdar dagligen och dygnet om dit för att skåda härligheten!  behövs nästan solglasögon. 

För de boende har det hela blivit något av en tävling, även om ingen officiellt utses till vinnare. Men medan julsångerna ekar mellan husen, elräkningarna stiger och snön av vita plastbitar faller är det rena högtiden för den som gillar många små ljuspunkter! Och vi som gör det, vi tycker det är kul att Rudolf flyttat hit till Söder. Han är vacker, men inte så bländande att du måste leta fram solbrillorna!

Copyright Klimakteriehäxan

6 kommentarer:

 1. Anonym12:42 em

  Värd en omväg?!

  SvaraRadera
 2. Om den inte är för lång - då kanske du reder dig med mitt foto?!

  SvaraRadera
 3. Anonym2:15 em

  Ett år spenderade vi jul i Miami och såg förstås de galna juldekorationerna. Där hade nog "din" Rudolf inte ens märkts bland härligheten som visas upp. WOW!
  Enastående om man gillar kitsch - men kanske smaklöst för oss som inte gör det. Fast att det är kul att se behöver man inte tvista om.

  "Din" Rudolf är faktiskt riktigt stilig!

  Kulsprutan

  SvaraRadera
 4. Helt i min smak!

  dock delar inte maken min utmärkta smak

  SvaraRadera
 5. Ja du, vad ska man säga. Värd att fotas, absolut, för sin originalitet men inte skulle jag vilja ha chabraket nära mig. :)

  SvaraRadera
 6. Kulsprutan - Florida-jul är väldigt speciellt! Och du har förstås helt rätt: Rudolf på Ringvägen skulle knappt märkas på Xmas Street!
  Hannele- smaken är som baken, delad - och man kan inte dela den med alla!
  Pumita - det är hur som helst ett kul initiativ!

  SvaraRadera