fredag, december 07, 2012

Filosofiskt i Veckans fönster

De befinner sig på Sandgrund i Karlstad, en gång ett danspalats, nu förvandlat till konstgalleri. Där har den så aktuelle akvarellmålaren Lars Lerin hängt sina verk till allmänt påseende, och de tål verkligen att tittas på.

Lerin har rest i praktiskt taget hela världen och han har målat många stadsbilder som till exempel den här, som visar ett stort bostadshus med många fönster.

Det är en målning av många att stanna till inför, ja att faktiskt filosofera kring. Precis som dokumentären om honom ("För dig naken") som sändes i SVT i går, om den lite överraskande kärleken till Junior från Brasilien. Lerin funderade kring kärlekens villkor. Det kommer han förmodligen också att göra när han är en av Sveriges Radios vinterpratare i jul.

Det ska vara filosofiskt i Veckans fönster denna gång. Och kanske är det inte bara de som betraktar de målade fönstren som filosoferar? Konstnären själv gör det definitivt. Säkert pågår mängder av tankeverksamhet också bakom de där fiktiva fönsterrutorna.
Fler filosofiska fönster hittar du här.

Copyright Klimakteriehäxan

14 kommentarer:

 1. Filosofin finns nog lite överallt runt omkring oss. Fast vi inte tänker på det så ofta är vi väl alla lite filosfiska ;-) Passande bild och text till det lite knepiga temat. Trevlig helg !

  SvaraRadera
 2. Visst står de där och grubblar! Inte undra på det när de upptäcker en så intressant konstnär.

  SvaraRadera
 3. Han är fantastiskt! Har sett flera utställningar med hans konstverk dock inte just denna. Väldigt ofta är det just hus på hans målningar.
  Ett fantastiskt program var det! Och jag hoppas jag kommer ihåg att lyssna på vinterprorammet.

  SvaraRadera
 4. Jo, där står de och begrundar konstverket och funderar filosofiska tankar. De verkar vara helt inne i tavlan ju.

  SvaraRadera
 5. Fin tolkning av temat. Jag råkade komma in på Lerins Sommarprogram när jag var ute med bilen och undrade först vad det var för en märklig figur. Men så blev jag så fascinerad av honom och hans berättelse att jag var tvungen att lyssna på reprisen på kvällen.

  SvaraRadera
 6. Anonym12:05 fm

  Filosofisk bild :)
  http://fotochip.wordpress.com/2012/12/07/filosofiskt/

  SvaraRadera
 7. Anonym12:12 fm

  Snygg tolkning, gillar att du fokuserar på fönstren i den vackra målningen.

  SvaraRadera
 8. Så kul att se! Precis som Jah Hollis lyssnade jag på hans Sommarprogram och fascinerades av hans person. Har inte förr sett hans konst. Tack!

  SvaraRadera
 9. Ett fint inlääg och bild du valt. Visst får man många filosofiska tankar när man studerar Lars Lerins fantastiska akvareller. Undrar vad dina konstbeskådare tänker.

  SvaraRadera
 10. Tycker du har fått till en riktigt bra tolkning!!

  SvaraRadera
 11. Anonym1:10 em

  Du är ett geni när det gäller att välja passande bild till ert tema. Att du dessutom skriver geniala bloggar som förklarar ditt val gör ju inte saken sämre!

  Nu är det slut på beröm för idag - jag vill ju inte riskera att du blåser upp dig så att du exploderar :o)

  Ha en skön helg!
  Kulsprutan

  SvaraRadera
 12. Din tolkning är fin, filosofisk. :-)
  Snyggt foto på de två som betraktar fönstren.
  Kul med dokumentärfilmen som just visats på SVT, aktuellt kring konstnären.

  SvaraRadera
 13. Fin tolkning! Att de filosoferar är ju helt klart!

  SvaraRadera