torsdag, september 18, 2014

Räven sa surt men jag säger sött

Oj så rött det lyser i rönnen.
Kan det vara så att den där årstiden de svaga kallar höst är här nu?
Ja, så är det nog.

Och om man ska tro Bondepraktikan blir det en snörik vinter också. Men det där med att räven sa "surt" om rönnbären, det förstår jag inte riktigt ... det är ju jättesött med de där klasarna mitt ibland de än så länge gröna bladen!

Bäst att njuta av sol och vackra dagar så länge det går  govädret tar visst slut i helgen, om jag förstod meteorologen rätt. Misstänker att sista doppet också är avklarat för säsongen (i söndags). Men det kommer väl nya somrar får man hoppas!

Copyright Klimakteriehäxan

Fotnot: "Nu är den stolta vår utsprungen, den vår de svaga kalla höst!" Citat från Erik Axel Karlfeldt. Läs hela dikten "Höstens vår" här.

5 kommentarer:

 1. stämmer kanske inte på Hisingen... Förmodligen är jag på Bokmässan en dag, gissar på torsdag.

  SvaraRadera
 2. Håller helt med Karlfeldt. Tycker att hösten är den bästa årstiden eftersom det är så mycket som händer då. På våren börjar folk påta i sina trädgårdar och har inte tid med att träffas eller gå på några evenemang längre.
  Ingrid

  SvaraRadera
 3. Ja, det är härligt med gamla (och nya) vänner. Du är tuff du som så nyligen doppat dig:). För mig var sista doppet för en månad sen. Rönnbären är verkligen vackra. För mig får det gärna snöa ordentligt för förra vinterns snöbrist var trist.

  SvaraRadera
 4. Har du fixat till bilden? Här har vi mycket rönnbär i träden, men de är mer orange i färgen.

  SvaraRadera
 5. Här på norra Öland har vi inte alls många rönnbär i år. Kan man hoppas på att bondepraktikan stämmer in? Jag har också gått upp vid 5-tiden under mitt yrkesliv men inte blev jag statsminister! Kan bero på att jag konsekvent sagt nej till att bli aktiv i politiken även om jag har varit frestad ibland. Man kan inte hinna med allt. Klimakteriet passerade utan problem men lite häxa kan jag nog vara ändå.Återkommer gärna!
  /Kerstin

  SvaraRadera