onsdag, september 17, 2014

Vad är det morgonstund har i mun?

Från sajten.
Sverige är på väg att få en ny statsminister, även om det ser ut att dröja lite. Ändå heter denna person av allt att döma Stefan Löfven.

Vad är det då som gett honom flyt i livet, ända upp i sosse- och nu samhällstoppen? Jo det är det enkla faktum att han kliver ur sängen redan klockan fem på morgonen. Det har han berättat för Dorotea Pettersson som skrivit boken ”5 AM är inte en tidpunkt. Det är en livsstil.”
 
Löfven försöker vara på jobbet strax efter sju och har i intervju sagt att den första viktiga timmen på kontoret, innan alla medarbetare strömmat till, den tillåter honom att förbereda sig, att komma igång.
 
Det visar sig att han inte är ensam om att tänka så. Bland politikerkollegor som gjort likadant finns både Benjamin Franklin och Margaret Thatcher. Apples grundare Steve Jobs är en annan person som skrivit sin framgångssaga i gryningstimmarna.
 
Säkert är att den som blir regeringschef kan få ont om tid för sömn. Men kanske är det i de tidigaste morgonstunderna man hittar sitt guld? Fast jag får leta efter ädla metaller på andra tider, jag älskar att sova på morgnarna. 
 
OK, jag hade nog inte blivit statsminister även om jag varit den morgonpigga typen. Och det ska ni inte sörja, det gör inte jag!

Copyright Klimakteriehäxan

4 kommentarer:

 1. Jag blir så grymt avundsjuk på alla präktiga och duktiga människor som skuttar ur sängen i arla morgonstund.

  För mig finns inte det alternativet, men jag är ganska kreativ framåt kvällskvisten.

  Efter en period av morgonsovande har jag nu skärpt till mig och öppnar åtminstone ena ögat när klockan ringer vid 08. Andra ögat kvart över... och redan vid halv nio är jag igång med frukosten.

  SvaraRadera
 2. Anonym2:45 em

  Man undrar hur familjelivet ser ut....

  Kulsprutan

  SvaraRadera
 3. Men man blir förvånad över hur lång dagen blir när man som jag blir väckt kvart över sex på morgonen när jag är och hälsar på barnbarnen. Man hinner med massor innan klockan är nio...

  Fast jag brukar stupa i säng vid tiotiden på kvällen när jag är där. Jag förmodar att SL inte är trött så dags heller.
  Ingrid

  SvaraRadera
 4. Aha, nu vet jag varför jag inte blev statsminister... fast det var mina ambitioner när jag bytte medborgarskap.

  SvaraRadera