fredag, september 19, 2014

Veckans fönster är PRICKIGT


Första tanken när temat för Veckans fönster kungjordes var att det där skulle jag gå bet på.
Men så här års händer det ju att det kommer en skur  och fönstren blir prickiga på direkten, ja förvandlas nästan till någon sorts konstverk om man vill se det från den vänliga sidan. Dessutom råkade jag hitta en bild från en skoaffär på Capri där man i fönstret minsann lockade med prickiga skor!

För egen del gillar jag verkligen prickigt, i alla möjliga former. Har prickiga skor (dock inte de där på Capri, mina är snyggare), prickig baddräkt, prickiga tröjor, prickiga byxor, prickiga sjalar ... ja men det är ju så trevligt med både stora och små prickar, kom sedan inte och påstå att modelejonen säger nåt annat, det spelar faktiskt ingen som helst roll.

Dessutom kan jag som så ofta när prickar kommer på tal få tillfälle att dra en av mina (absolut sanna) favorithistorier. Nämligen den om väninnan som, mycket ung, kom till New York för första gången och storögt flanerade längs Tredje Avenyn med rader av roliga butiker.

Plötsligt tvärnitade hon framför ett skyltfönster. Klänningen! Ha-begär! Salivavsöndring, köpiver, måste provas! Hon kliver in i affären och säger att hon vill titta närmare på ett plagg i skylten. Expediten undrar vilket av dem.
-The one with pricks all over, sa den nyanlända svenskan och log förväntansfullt.

Viss förvirring uppstod, men hon fick efter någon väntan prova, köpte, gick ut nöjd. Och lärde sig så småningom att svenska prickar heter "dots" på engelska och att "pricks" inte är något man har utanpå kläderna, ens i New York (där man annars kan se ut hur som helst och ändå smälta in i mängden).

Copyright Klimakteriehäxan

Veckans fönster öppnas åt en massa olika håll om du klickar här!
Undrar förresten om någon kan berätta varför det inte längre fungerar att schemalägga poster på Blogger?

5 kommentarer:

 1. synd att man inte orkar gå i dessa vackra skor

  SvaraRadera
 2. Haha! Glömmer aldrig när jag träffade en amerikan en gång i min ungdom och berättade för honom att, när jag och min väninna var ute och seglade, fick jag sköta focken. Jag kommer ihåg att han reagerade så konstigt - hade ingen aning om vad det påminde om på engelska...
  Ingrid

  SvaraRadera
 3. Så där prickiga är mina fönster i kväll, det regnar ordentligt och det regnet är efterlängtat! Häftiga skor men knappast promenadvänliga!
  Ha en skön kväll!

  SvaraRadera
 4. Haha... det där skulle ha passat på "Avigsidan" - där har jag skrattat mig halvt fördärvad över språkmissar.

  Själv har jag gjort bort mig många gånger, men bara en som jag vet om, rent språkligt. Alla gånger kompisarna låg dubbla av skratt och inte ville tala om vad jag hade sagt... det får jag nog aldrig veta.

  SvaraRadera
 5. Anonym10:33 fm

  Åh vilka tjusiga skor, gillar prickigt jag med. Rolig historia där med språkförbistringen :-)

  SvaraRadera