tisdag, september 09, 2014

Tisdagstema TEMPERATUR

Vi är inte där, inte riktigt än. Men snart kommer de där dagarna då ingenting kan vara mysigare än en sprakande brasa, där vedträna sakta förvandlas till kol och aska medan värmen sprider sig och ljuslågorna flammar mot frusna människor som kurar i mörkret.

Visst vore det härligt att ha en sån där kamin! Fast hemma hos oss finns det ingen, så långt har heminredningsivern inte kommit. Den här värmekällan fanns (finns?) i en restaurang i Melbourne och var lätt att uppskatta när det ösregnade och blåste snålt utanför fönstren.

Så medan hösten kryper inpå oss och termometern visar att dagarna blir svalare passar det att dra sig till minnes den där kaminen. Jag tror vi åt kängurubiff  i dess varma sken ... och vill påstå att det inte smakade särskilt ovanligt. Men när tisdagstemat är TEMPERATUR blev det en titt bakåt i bildarkivet!

Copyright Klimakteriehäxan

8 kommentarer:

 1. Låter spännande med Australien - har aldrig varit där och kommer förmodligen aldrig dit heller.
  Någon öppen spis eller kamin har vi aldrig haft heller. Det hade nog varit skönt iofs...
  Ingrid

  SvaraRadera
 2. Jag som är vintermänniska gillar låga temperaturer, men lika mycket gillar jag hög värme i form av brasor och bastubad.
  Det var en jättefin värmekälla ni hittade på andra sidan jordklotet

  SvaraRadera
 3. Det är definitivt mysigt med braskamin! Kul att ha varit i Australien också!

  SvaraRadera
 4. Nej, vi är verkligen inte där än...det är ju sjukt varmt ute nu! Men när det väl blir kallt hade den kaminen nog varit mycket trevlig att ha! :) Fint tolkat!

  SvaraRadera
 5. Arkiv är väldigt bra att ha och roligt att gå tillbaka och drömma sig bort. Melbourne förknippar jag annars med värme? Har inte varit där men väl i Australien och vi testade både krokodil och känguru, krokodil smakade kyckling och känguru smakade nöt vad jag minns :) Väldigt skönt med en sprakande brasa när kylan kommer!

  SvaraRadera
 6. min makes ouppfyllda dröm ♥

  SvaraRadera
 7. Anonym11:16 fm

  En kamin vore inte helt fel nu när höstmörkret kommer, de är riktigt mysiga. I brist på får man nöja sig med en filt i soffan :-)

  SvaraRadera
 8. Så mysigt funderar på att sätta in en kamin;-)

  SvaraRadera