torsdag, mars 19, 2015

Den första!

Det ska snöa i morgon. Igen. Det är inte det man drömmer om just nu, faktiskt väldigt väldigt långt därifrån. Vi är många som vänder näsan mot solen en extra minut på väg till eller från bussen, som glatt plockar fram solglasögonen och till och med tar med kaffet utomhus för att avnjuta det i en skyddad vrå.

Dessutom är naturen lika sugen på sol och värme som människorna. Det syns på marken, det hörs på fåglarna. Och nu har jag varit på blomjakt i Kungsträdgården också!

De allra första knopparna på de japanska körsbärsträden har slagit ut. Visst, de är inte enkla att få syn på, och när man väl upptäckt dem är de lätträknade. Kyliga nätter har fått de flesta att avvakta. Så nu är frågan hur de ska tåla den väntade nederbörden.

Bara att hålla tummarna. Om nu de här allra djärvaste fryser ihjäl finns det många knoppar att hoppas på. Men håll med om att det är lite häftigt med de allra första!

Copyright Klimakteriehäxan

4 kommentarer:

 1. det är något speciellt med den första kyssen också ♥

  SvaraRadera
 2. Anonym12:57 em

  Det vore nästan värt en resa till Sthlm den här årstiden för att få se
  de japanska körsbärsträden blomma i Kungsan.
  Jag får nöja mej med blommande mandelträd. Fint det också - och ett tydligt vårtecken för oss här.

  Kulsprutan

  SvaraRadera
 3. japanska körsbärsträd blommar även i Göteborg, både vid Avenyn och på Järntorget.

  SvaraRadera
 4. Mandelträd är förvisso också fina - för att inte tala om mimosa! Det kan vara svårt att planera in ett körsbärsblommebesök, må vara i Gbg eller kgl huvudstaden. Riktigt säker på när blomningen är som mest överväldigande är svårt att veta.

  SvaraRadera