tisdag, mars 17, 2015

Tisdagstema VÅR

Visst är det vår i luften!
Vår, förvisso. Men min är den inte, den levnadsglada skapelsen som avtecknar sig mot blå himmel.

Fast jag tycker att den uttrycker vårkänslor, trots sin svarta färg: ett virrvarr av glada människor, kanske mitt i en dans, eller i någon sorts lyckosprång ...

Det är tisdag, det känns alltså som VÅR och det är också denna veckas påkallade tisdagstema. Och det gäller att njuta NU. För på fredag ska det snöa igen, om man får tro meteorologerna. Men de härliga kropparna över gatan i Oslo tål förstås lite kyla och vit nederbörd. Vilket man får tro att även vårtecknen på marken gör: krokusar, snödroppar och vintergäck är också levnadsglada skapelser! I vårens egna färger dessutom!

Copyright Klimakteriehäxan

11 kommentarer:

 1. Så härligt med olika sorters vårtecken!
  Gillar skulpturen ovanför gatan!

  SvaraRadera
 2. Jag kom att tänka på en annan staty i Norge, Monolitten, som också avbildar människor i myller. De verkar gilla den typen av konst.

  Jag kommer också ihåg de där pappersbyxorna du beskriver i tidigare inlägg - användes som reserv en gång i månaden. Och när jag lärde mig skriva maskin var det på den traditionella manuella. "Jailbird Singers" var en favorit – blev det kanske för att jag tycker om ”Där björkarna susa”. Tänk vilken fantastisk utveckling man varit med om men inte alltid anammat.

  SvaraRadera
 3. Läcker! Ett vårtecken så gott som något tycker jag.

  SvaraRadera
 4. Idag var en verklig vårdag, då när man känner doften av varm jord. Härligt!

  SvaraRadera
 5. Vårkullerbyttor och vårskrik. Ja våren jublar när himlen är blå.

  SvaraRadera
 6. Ja äntligen är våren på gång :)

  SvaraRadera
 7. Först när jag kom in och tittade som hastigast på din blogg tyckte jag det var en sån där Tarantellaspindel (uäck). Sedan tyckte jag det var strumpbyxor upphängda på något sätt! Nu ser jag människorna och det är kreativt! Ser ut som de svävar...in i varandras liv!

  SvaraRadera
 8. Nu kan ju nästan allt ses som vårtecken, läckert konstverk;-)

  SvaraRadera
 9. Kommer mig att tänka på Våroffer av Igor Stravinskij...
  Ingrid

  SvaraRadera
 10. Hej, trodde först att det föreställde ett nystan av diverse nylonstrumpor! Men så var det glada vårfötter som sluppit vinterkängorna!

  SvaraRadera
 11. Hade hoppats att någon skulle kunnat berätta vem konstnären är ...

  SvaraRadera